Front: I dalje čekamo odgovor dijela opozicije na našu ponudu

"Pošto se bojkot pokazao kao najefikasnije sredstvo u borbi protiv režima, DF će se i dalje zalagati da se uz pomoć ovog efikasnog političkog sredstva organizuju novi izbori koje bi pripremila prelazna kooministarska Vlada", saopšteno iz Fronta
54 pregleda 26 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 15.12.2016. 10:54h

Demokratski front narednih dana, kako su saopštili, razmotriće platformu dijela opozicije kojom se predviđa da opozicione partije prekinu bojkot parlamenta samo ako Demokratska partija socijalista (DPS) pristane da izbori budu ponovljeni najkasnije do 2018. godine, kao i da se obeveže na pravno i političko razrješenje slučaja "Državni udar"".

Predlog teksta platforme koji će opozicija dostaviti premijeru Dušku Markoviću i lideru DPS-a Milu Đukanoviću zahtijeva i pokretanje parlamentarne istrage navoda o pokušaju državnog udara na dan izbora.

"Predsjedništvo DF-a obavještava javnost da smo prije sedam dana Velikoj koaliciji Ključ, Demokratama i SDP-u, dostavili naš predlog o zajedničkom vanparlamentarnom djelovanju opozicije na koji još uvijek čekamo odgovor. Pošto je naša prvobitna ponuda o organizaciji protesta zbog izborne krađe i lažnog državnog udara na sami dan izbora odbijena od strane pojednih opozicionih lidera, mi smo prije sedam dana izašli sa novim kompromisnim predlogom koji sadrži ideje i predloge kolega iz opozicije koje su usmeno saopštavali na dosadašnjim zajedničkim sastancima", navodi se u saopštenju DF-a.

Predlog DF-a, kako dodaju, definiše precizan put koji vodi ka smjeni sadašnje Vlade.

"I organizovanju novih izbora zasnovan na jedinstvu opozicije i stvaranju pouzdane i kompetentne alternative sadašnjoj vlasti. Struktura i demokratski principi koji bi pomogli u relalizaciji zacrtanog cilja su između ostalog formiranje opozicione Vlade i opozicionog parlamenta kojeg bi činilo 39 poslanika opozicije. Pošto se bojkot pokazao kao najefikasnije sredstvo u borbi protiv režima, DF će se i dalje zalagati da se uz pomoć ovog efikasnog političkog sredstva organizuju novi izbori koje bi pripremila prelazna kooministarska Vlada", zaključuje se u saopštenju Fronta.

Bonus video: