Popović nije odbornik da bi još vladao Budvom

Popović koji se nalazi na čelu odborničkog kluba DPS, kazao je "Vijestima" da je odlučio da podnese ostavku na mjesto odbornika, jer bi se grad našao u teškoj situaciji pošto još nije konstituisana nova izvršna vlast
59 pregleda 15 komentar(a)
Srđa Popović, Foto: Savo Prelević
Srđa Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.12.2016. 06:52h

Aktuelni gradonačelnik Budve, Srđa Popović podnio je ostavku na mjesto odbornika u novom lokalnom parlamentu, kako bi do daljeg ostao gradonačelnik.

Iako su od izbora prošla dva mjeseca, i konstituisana nova, opoziciona skupštinska većina, gradom i dalje upravlja Popović, koji je svoj mandat dobio od prethodnog skupštinskog saziva.

Popović je morao da se odluči da li će dati ostavku na mjesto gradonačelnika ili odbornika, jer bi se našao u sukobu interesa.

Popović koji se nalazi na čelu odborničkog kluba DPS, kazao je "Vijestima" da je odlučio da podnese ostavku na mjesto odbornika, jer bi se grad našao u teškoj situaciji pošto još nije konstituisana nova izvršna vlast.

Opozicija i dalje, iako dva dana intenzivno pregovara, nije usaglasila kako će izgledati nova vlast.

Nezvanično se pominje da bi se napokon mogao postići dogovor, ali praktično su sve karte otvorene. Iako je Dragan Krapović promovisan za novog gradonačelnika i dalje traju nesuglasice na relaciji Demokrate-DF.

Bonus video: