Demokrate se odriču službenih auta i telefona

"Na ovaj način, odlukama koje su jednoglasno donijete, Klub poslanika Demokrata će napraviti uštedu u budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60.000 eura za jedan mandatni period Skupštine", saopštio Šaranović
36 komentar(a)
Danilo Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Danilo Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.12.2016. 11:35h

Poslanici Demokratske Crne Gore u Skupštini Crne Gore neće koristiti pravo na naknadu troškova za korišćenje mobilnog telefona u službene svrhe, a odrekli su se i prava na korišćenje službenog vozila, kao i prava na troškove goriva.

"Na ovaj način, odlukama koje su jednoglasno donijete, Klub poslanika Demokrata će napraviti uštedu u budžetu Crne Gore u iznosu od oko 60.000 eura za jedan mandatni period Skupštine", saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaranović.

Smatra da su uštede ovakvog tipa neophodne i da predstavljaju primjer koji treba da slijede i ostale političke partije.

"Sa druge strane, anticipirajući da će isti oni zli jezici koji su nam zamjerku nalazili samo u mladosti i crvenim kravatama i sada reći kako je ovo populistički potez, ovom prilikom sve njih pozivamo da i oni malo budu "populisti", pa da umjesto što sve živo oteše iz državne kase, bar nešto u nju i vrate. Iako, sve i da se i to desi, u šta čisto sumnjamo, znamo da bi to bila nevjerovatno nesrazmjera u njihovu korist, a na štetu države", naveo je Šaranović.

Demokrate će, kako je dodao, i u budućnosti voditi računa o državnom interesu, "a ne o sopstvenim džepovima, pa i po cijenu da to neko namjerno pogrešno protumači".

Bonus video: