DPS Herceg Novi: Do kada će Knežević da proganja zaposlene u Opštoj bolnici Meljine?

Kako ocjenjuju, već duži vremenski period Opšta bolnica Meljine nalazi se u veoma teškoj situaciji i na samoj je granici održivosti i dodaju da su uzrok takvog stanja finansijski problemi prouzrokovani ponašanjem vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića
1352 pregleda 3 komentar(a)
DPS, Foto: Dps.me
DPS, Foto: Dps.me

Dok čitamo današnje obraćanje odbjeglog tajkuna Duška Kneževića u kome od Premijera Crne Gore traži da, kako kaže, "zaustavi progon i maltretiranje zaposlenih u kompanijama Atlas grupe", pitamo se do kada će da proganja i maltretira zaposlene u Opštoj Bolnici Meljine, sve građane Herceg Novog i brojne turiste koji posjećuju naš grad, saopšteno je iz DPS Herceg Novi.

>> Knežević pisao Markoviću: Zaustavite progon zaposlenih u kompanijama Atlas Grupe

"Čvrsto vjerujući u slobodu medija, ipak, pitamo se da li su zaposleni u televiziji A1 sa koje se odapinju pokliči da se kroz stampedo i cunami pokrene građanski bunt u Crnoj Gori, važniji od zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine koja treba da pruži zdravstvenu zaštitu bolesnima, starima, povrijeđenima...? Od kad je to PR postao važniji od zdravlja?", pitaju iz DPS-a.

Kako ocjenjuju, već duži vremenski period Opšta bolnica Meljine nalazi se u veoma teškoj situaciji i na samoj je granici održivosti i dodaju da su uzrok takvog stanja finansijski problemi prouzrokovani ponašanjem vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, "na što smo više puta ukazivali tokom prethodnih godina".

Kako dodaju prije tri godine počelo je kašnjenje u isplatama plata, a doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje se ne uplaćuju.

"Zbog toga što nijesu primali plate, Bolnicu Meljine napustio je jedan broj ljekara i medicinskog osoblja. Nedostatak osnovnih medicinskih sredstava, lijekova i kiseonika onemogućavaju da opšta Bolnica Meljine postigne ono zbog čega postoji. Sa kašnjenjem plata od pola godine dovedena je u pitanje ne samo egzistencija zaposlenih, već i pružanje zdravstvene sigurnosti građanima i turistima", navodi se u saopštenju.

"Država je iznalazila i iznalazi načine da pomogne isplatu plata zaposlenima. I pored toga, u Bolnicu Meljine i Kompleks Meljine uveden je stečaj. Poreski dug u Bolnici Meljine na dan uvođenja stečaja iznosio je gotovo 1,4 miliona eura, a u Kompleksu Meljine preko 90.000 eura. Razumijemo da su poreski dugovi od 1,5 miliona sitniš za desetine miliona koje je Knežević iznio iz Crne Gore. Ali ne razumijemo tu karakternu crtu koja umišljenom biznismenu daje za pravo da traži način da isplati plate svojim novinarima, ne mareći o životima desetina hiljada građana", zaključuje se u saopštenju novskog DPS-a.

Bonus video: