Alternativa: Opozicija ne želi vlast već samo privilegije koje nosi status opozicionara

Kao izlaz iz pomenute situacije alternativci nude rješenje – pisane ostavke poslanika i odbornika iz opozicionih redova i delegiranje novih i formiranje zajedničkog opozicionog tijela koje bi upravljalo svim opozicionim snagama i resursima
14 komentar(a)
Alternativa Crna Gora, Foto: Facebook
Alternativa Crna Gora, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.12.2016. 08:06h

Alternativa smatra da opozicija ne želi vlast već samo privilegije koje nosi status opozicionara, a u prilog njihov tvrdnji, kako ističu, je njihovo traženje novih izbora 2018.godine, pregovori u Kotoru i Budvi, koji podsjećaju na one tromjesečne pregovore u Nikšiću od prije četiri godine.

"Jasno vam je da ‘opozicionari’ pokušavaju da odlože probleme udobno smješteni u svoje fotelje. Kao i uvijek do sada, kada god je trebalo snažno i odlučno odgovoriti na zadatu situaciju, ‘opozicija’ se povlačila. Alternativa je prije izbora upozoravala na to da ‘opozicija’ samo želi da bude na dobrom drugom mjestu, nikada na prvom”, stoji u saopštenju Alternative.

Kao izlaz iz pomenute situacije alternativci nude rješenje – pisane ostavke poslanika i odbornika iz opozicionih redova i nedelegiranje novih i formiranje zajedničkog opozicionog tijela koje bi upravljalo svim opozicionim snagama i resursima.

"Ovaj bojkot 'ne idem na posao, ali primam platu’ nije dobar način da se pošalje jasna poruka. Jedini cilj zajedničkog djelovanja bilo bi rušenje režima. Svi ostali cilljevi bili bi ‘zamrznuti’ do trenutka kada bi došlo do rušenja režima. Svaka druga politička odluka bila bi suspendovana do daljnjeg", poručuju iz Alternative.

Bonus video: