DPS o Bendou: On je prljavi plaćenik i lažov 100 odsto

"Bandou je onaj što je prije više od jedne decenije priznao da je za pare pisao naručene tekstove u korist jednog korumpiranog vašingtonskog lobiste"
53 pregleda 29 komentar(a)
Dag Bendou, Foto: Twitter
Dag Bendou, Foto: Twitter
Ažurirano: 07.12.2016. 15:22h

Ponovo se protiv Crne Gore i predsjednika Mila Đukanovića oglasio dokazani plaćenik iz Amerike, Dag Bandou, poznat u Vašingtonu kao zagovornik ruskih interesa, saopštili su iz DPS-a.

"Sudeći po skarednosti termina koje koristi u tekstu objavljenom u „Forbsu“, kako prenose ovdje neki mediji, ovoga puta je podigao tarifu. Taj tekst kao da je pisan rukom ruskih nacionalista, ili domicilnih plaćenih protivnika Alijanse. Bandou je onaj što je prije više od jedne decenije priznao da je za pare pisao naručene tekstove u korist jednog korumpiranog vašingtonskog lobiste. Prema pisanju američkog „Blumberga“, priznao je da je uzimao 2000 dolara po tekstu. Naravno, bez znanja urednika medija u kojima je „analizirao“, i Instituta u kojem je radio. Koliko li tek sad uzima? ", navodi se u saopštenju DPS.

Iz ove partije su reagovali na Benduov tekst u magazinu "Forbs", u kojem je rekao da Crna Gora nije bitna na međunarodnom planu, i da ne treba žuriti sa prijemom države u NATO, zbog toga što u njoj vlada korupcija.

"Ovaj prljavi plaćenik valjda polazi od sebe kad piše o ljudima i procentima. Lažov 100%, rečeno njegovim jezikom. To je „analiticar“ protivnika članstva Crne Gore u NATO, Dag Bandou", kazali su iz DPS-a.

Dag Bendou je bivši savjetnik nekadašnjeg predsjednika SAD Ronalda Regana.

Bonus video: