"ORGANIZOVAĆE ISPRAĆAJ"

Ivanović poručio Stijepčeviću: Idete kao najnesposobniji gradonačelnik Kotora

Ivanović je Stijepčeviću poručio da "ako već i dalje voziš auto predsjednika Opštine, griješ stolicu predsjednika Opštine i predstavljaš se kao predsjednik Opštine - onda poštuj zakonske obaveze predsjednika Opštine"
127 pregleda 32 komentar(a)
Branko Baćo Ivanović, Foto: SNP Kotor
Branko Baćo Ivanović, Foto: SNP Kotor
Ažurirano: 04.12.2016. 14:54h

Predsjedavajući Skupštine opštine Kotor i predsjednik SNP Kotor dr Branko Baćo Ivanović saopštio je da građani Kotora možda neće imati organizovan doček Nove godine "zahvaljujući nesposobnom i neznavenom dr Aleksandru Stijepčeviću, ali će sigurno imati organizovan ispraćaj Stijepčevića sa funkcije predsjednika Opštine".

Ivanović je Stijepčeviću poručio da "ako već i dalje voziš auto predsjednika Opštine, griješ stolicu predsjednika Opštine i predstavljaš se kao predsjednik Opštine - onda poštuj zakonske obaveze predsjednika Opštine".

Kako navodi u saopštenju, članom 42 Zakona o finansiranju lokalne samouprave precizno je propisano da predlog odluke o budžetu utvrđuje predsjednik Opštine i dostavlja ga Skupštini opštine do kraja novembra godine koja prethodi godini za koju se donosi budžet.

"Kao predsjedavajući Skupštine opštine Kotor, obavještavam Stijepčevića da je on trebao da dostavi meni, a ja proslijedim svim odbornicima Predlog odluke o budžetu za 2017. godinu do 30. novembra i opominjem ga da to nije uradio i da je prekršio zakon. Ako je tačno da doček Nove godine nije moguće organizovati jer, kako reče zbunjeni Stijepčević, “kasni Budžet” - onda to znači da je on priznao krivicu da zbog njegove nesposobnosti da predloži Budžet u zakonskom roku neće biti dočeka", saopštio je Ivanović.

SNP poručuje Stijepčeviću - "Opština Kotor će imati Budžet, samo on neće biti po vašoj mjeri i potrebama, kao i očekivanjima vaših ličnih nalogodavaca, već po mjeri građana Kotora".

"Samo vi predajte Predlog budžeta Skupštini opštine i ne brinite, biće Budžeta, i SNP će svojim predlozima obezbijediti da budu zadovoljene potrebe građana, ali neće biti Vas da njime raspolažete sa mjesta predsjednika Opštine.Sve što ste vi projektovali u Predlogu budžeta na štetu građana, a za korist Vama bliskih pojedinaca, SNP će izmijeniti. Konačno će se novcem građana Kotora raspolagati u njihovom interesu i za njihove potrebe. I ne brukajte se više dr Stijepčeviću, sad na kraju mandata. Od straha da se miješate u svoj posao ili od neznanja da ga radite ili od potrebe da budete puki izvršilac nečijih naređenja, doveli ste sebe do toga da bude zapamćeno da ste za predsjednika Opštine došli kao dobar doktor i ugledan građanin, a idete kao najgori i najnesposobniji predsjednik Opštine kojeg je Kotor i kad imao", zaključio je Ivanović.