Cdu: Budva u ozbiljnoj krizi, raspodjela fotelja najveći je problem formiranja lokalne vlasti

Više je nego očigledno da novi konstituenti vlasti nijesu dovoljno svjesni svih posljedica koje može izazvati nedonošenje budžeta za sljedeću godinu u zakonom predviđenim rokovima" kazala je između ostalog Anđela Ivanović, predsjednica odborničkog kluba Cdu u Skupštini opštine Budva
171 pregleda 9 komentar(a)
Anđela Ivanović, Foto: CDU
Anđela Ivanović, Foto: CDU
Ažurirano: 04.12.2016. 10:07h

Raspodjela fotelja najveći je problem formiranja lokalne vlasti u Budvi, saopštila je danas Anđela Ivanović, predsjednica odborničkog kluba Crnogorske demokratske unije (Cdu) u Skupštini opštine Budva.

"Prošlo je više od 45 dana od lokalnih izbora u Budvi i sa žaljenjem moramo konstatovati da vlast još uvijek nije konstituisana. Naša opština se nalazi u ozbiljnoj krizi vlasti koja može imati teške i nesagledive posljedice za njeno buduće funkcionisanje. Više je nego očigledno da novi konstituenti vlasti nijesu dovoljno svjesni svih posljedica koje može izazvati nedonošenje budžeta za sljedeću godinu u zakonom predviđenim rokovima. Pripreme za sljedeću turističku sezonu bi već morale biti u toku, s obzirom da je do početka sezone ostalo manje od 4 mjeseca, a naš grad, kao najznačajnija turistička destinacija iziskuje donošenje velikog broja Odluka i planova koji su neophodni za valjanu organizaciju turističke sezone u 2017. godini", istakla je Ivanović.

Ona je dodala da je u prethodnoj godini u Budvi je ostvareno preko pet miliona noćenja, što čini preko 50 odsto turističkog prometa Crne Gore.

"Sada već veliko i ozbiljno kašnjenje u organizaciji našeg grada kao turističke destinacije za narednu godinu može izazvati ogromnu štetu za našu opštinu, sve njene građane i Crnu Goru u cjelini. Ovako ozbiljna situacija treba da bude glavni pokretač budućim konstituentima vlasti u Budvi, da brzo, efikasno i bez odlaganja uspostave lokalnu vlast i počnu sa ozbiljnim radom kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme", kazala je Ivanović.

Po njenim riječima, vremena za čekanje više nema i svi moraju shvatiti da su interesi grada i građana ispred svih partitokratskih interesa, koji , kako tvrdi Ivanović, očigledno koče uspostavu nove vlasti.

"Još uvijek ne želimo da vjerujemo da je podjela funkcija u budućoj vlasti jedini i najveći problem stranaka koje su nas obavijestile da imaju većinu za formiranje vlasti nakon održanih izbora. Vrijeme koje neumitno teče, nažalost potvrđuje da upravo podjela fotelja u novoj vlasti može biti najznačajni razlog za ovoliko kašnjenje. Samim tim, padaju u vodu sva ona predizborna obećanja i pompezne priče. Građani Budve su glasali za promjene i te promjene se sa nestrpljenjem očekuju", rekla je Ivanović.

Cdu poziva stranke koje su obavijestile da preuzimaju vlast u Budvi nakon izbora, da odmah, bez odlaganja, pristupe organizaciji vlasti kakvu Budva zaslužuje i očekuje.

"Da odmah pokrenu proces rada i odlučivanja koji će nam omogućiti da prevaziđemo veliko kašnjenje i učinimo sve što je potrebno za pripremu turističke sezone i normalno funkcionisanja svih segmenata vlasti u periodu pred nama. Ako ovaj naš apel ne čuju oni kojima je upućen i nastave sa gubljenjem vremena, ukupna šteta može biti nesaglediva, a njihova neozbiljnost i neodgovornost pogubna za sve nas", zaključila je Ivanović.

Bonus video: