Lange odlazi, čeka se zamjena

Lange će napustiti mjesto šefa jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za politiku susjedstva i pregovore o proširenju krajem 2016.
52 pregleda 1 komentar(a)
Dirk Lange, Foto: Savo Prelević
Dirk Lange, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2016. 07:17h

Dirk Lange za manje od mjesec povući će se sa mjesta šefa jedinice za Crnu Goru u Direktoratu za proširenje Evropske komisije, potvrđeno je “Vijestima”.

Dirk Lange će napustiti mjesto šefa jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za politiku susjedstva i pregovore o proširenju krajem 2016. godine i preći na drugo rukovodeće mjesto koje mu je ponuđeno u službama Evropske komisije,” saopšteno je iz Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Još nije poznato ko će zamijeniti Langea na čelu jedinice za Crnu Goru.

“Odluka o zamjeni Dirka Langea još uvijek nije donijeta,” rečeno je “Vijestima” iz Delegacije EU.

Iz Delegacije su, međutim, naznačili da su ove promjene dio redovne rotacije na rukovodećem nivou službi Evropske komisije. Pojedini crnogorski mediji su sredinom marta pisali da je Lange bio najozbiljniji kandidat da zamijeni Mitju Drobniča na mjestu šefa Delegacije EU u Crnoj Gori, ali je tu funkciju preuzeo Aivo Orav.

Han sa Markovićem i opozicijom

Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Johanes Han, boraviće 8. decembra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Kako je saopšteno iz Delegacije Evropske unije u Podgorici, Han će se sastati sa premijerom Duškom Markovićem.

Han će se sastati i sa liderima svih opozicionih političkih subjekata koji su zastupljeni u novom sazivu Skupštine Crne Gore – Demosa, Socijalističke narodne partije, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije, Demokrata i Demokratskog fronta.

Bonus video: