Mandić: Iscenirani, skandalozni državni udar u organizaciji Đukanovića produbio krizu u CG

"DF je odlučan da nastavi demokratsku borbu protiv totalitarnog sistema Mila Đukanovića koji je zbog svojih ličnih interesa i privilegija uspio da poremeti odnose i sa Rusijom, našim dokazanim viševjekovnim prijateljem i saveznikom. Naša borba će počivati prvenstveno na utvrdjivanju istine vezane za izborne mahinacije počev od brutalne izborne krađe pa završno sa tzv. državnim udarom" kazao je Mandić.
183 pregleda 39 komentar(a)
Andrija Mandić, Petar Tolstoj, Milan Knežević, Foto: Demokratski front
Andrija Mandić, Petar Tolstoj, Milan Knežević, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 02.12.2016. 15:52h

Izbori 16. oktobra nisu održani u demokratskom ambijentu već u atmosferi insceniranog skandaloznog državnog udara u očiglednoj organizaciji režima Mila Đukanovića koji je dodatno produbio sveopštu krizu u našoj državi, poručio je danas jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Mandić sa svojim kolegom iz DF i predsjednikom Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, boravi u zvaničnoj posjeti Rusiji, a danas su se sastali sa potpredsjednikom ruskog parlamenta (Duma) Petrom Tolstojem.

Kako je saopšteno iz DF, Mandić je Tolstoja upoznao sa aktuelnom društveno političkom situacijom u Crnoj Gori.

"DF je kao najjači i najorganizovaniji politički savez koji se nalazi pod žestokim udarima državnog terora, odlučan da nastavi demokratsku borbu protiv totalitarnog sistema Mila Đukanovića koji je zbog svojih ličnih interesa i privilegija uspio da poremeti odnose i sa Rusijom, našim dokazanim viševjekovnim prijateljem i saveznikom. Naša borba će počivati prvenstveno na utvrđivanju istine vezane za izborne mahinacije počev od brutalne izborne krađe pa završno sa tzv. državnim udarom." kazao je Mandić.

Iz DF su kazali i da je Knežević govoreći o nedavno završenim izborima upoznao Tolstoja sa kampanjom DF-a i političkim programom baziranim na organizovanju referenduma o članstvu Crne Gore u NATO, ukidanju sankcija Rusiji i povlačenju odluke o priznanju Kosova.

"Upravo ovi naši principijelni i beskompromisni stavovi u stvari predstavljaju razlog zbog kojeg se Đukanovićev režim ovih nedjelja vodi histeričnu kampanju protiv Rusije i DF-a povezujući nas, sa nama nepoznatim osobama, iz tzv. državnog udara koje su očigledno za potrebe DPS- a angažovali njegovi partneri", rekao je Knežević.

Iz DF su rekli i da su Mandić i Knežević od Tolstoja zatražili podršku u rasvjetljavanju svih činjenica vezanih za tzv. državni udar, posebno zbog medijskih navoda da su glavni organizatori dvojica Rusa koji su tobož pripadnici bezbjednosnih struktura.

DF je saopštio i da je Tolstoj negirao bilo kakvo učešće i povezanost države Rusije sa bilo kakvim nedozvoljenim aktivnostima u Crnoj Gori, posebno naglasivši da Rusija predvodi globalnu borbu protiv terorizma ulažući ogromne vojne, ekonomske i ljudske resurse u toj borbi.

"Takođe je podsjetio da su političari iz DF početkom ove godine dobili snažnu podršku od tadašnjeg rukovodsta Dume predvođenog Sergejom Nariškinim, i da ih obavještava da će novi saziv i novo rukovodstvo Dume imati isti odnos prema DF-u, a da Andriju Mandića i Milana Kneževića smatraju za iskrene prijatelje", rekli su iz DF-a.

"Rusija nikad nije i neće izdati svoje saveznike!" izjavio je Tolstoj.

Bonus video: