Brajović: Mađarska dijeli sa Crnom Gorom dragocjena iskustva integracionih procesa

Poša je Brajoviću uručio pismo predsjednika mađarskog parlamenta Lasla Kevera sa čestitkom i željom za uspješan rad i saradnju dva parlamenta
1 komentar(a)
Kristijan Poša, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Kristijan Poša, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 02.12.2016. 15:12h

Mađarska dijeli sa Crnom Gorom dragocjena iskustva integracionih procesa, pri čemu razumije i uvažava specifičnosti crnogorske države, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On je danas u Podgorici razgovarao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Kristianom Pošom.

Poša je Brajoviću uručio pismo predsjednika mađarskog parlamenta Lasla Kevera sa čestitkom i željom za uspješan rad i saradnju dva parlamenta.

Iz Skupštine je saopšteno da su Brajović i Poša potvrdili izvanredne odnose Crne Gore i Mađarske na političkom, ekonomskom i kulturnom planu.

Navodi se da je Brajović zahvalio Poši na kontinuiranoj podršci Mađarske, kao članica NATO i Evropske Unije, Crnoj Gori.

"Mađarska dijeli sa Crnom Gorom dragocjena iskustva integrativnih procesa, pri čemu razumije i uvažava specifičnosti naše države, naglasio je Brajović.

Sagovornici su istakli značaj činjenice da je ambasada Mađarske u Podgorici kontakt ambasada NATO, i da će biti sve do punopravnog članstva Crne Gore u Alijansi.

Poša je najavio predstojeće aktivnosti na promociji mađarske kulture u Crnoj Gori, a za narednu godinu više susreta na nivou parlamentarnog dijaloga zemalja regiona.

"Na tim susretima će Crna Gora imati veoma značajnu ulogu kao država koja je, po riječima Poše, od sticanja nezavisnosti od svih država Regiona napravila najveći iskorak ka NATO i Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Bonus video: