KRITIKOVAO KOLEGE

Abazović: Albancima Đukanović važniji od promjena

“Albanci su imali prililku da preko nacionalnih stranaka pokažu snagu, ali to nikad nije urađeno. Nacionalne partije su sa pet poslanika pale na jednog, i ta činjenica mnogo govori o njihovom djelovanju. Nisu radili ništa na rješavanju problema sunarodnika iako su imali mogućnosti"
84 pregleda 16 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Filip Roganović
Dritan Abazović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.12.2016. 08:16h

Albanske partije imale su priliku da riješe probleme svojih sunarodnika, ali su izabrale da nastave politički brak sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), izjavio je funkcioner pokreta URA Dritan Abazović.

On je kosovskom dnevniku “Zeri” rekao da su odbijajući ponudu opozije da uđu u Vladu, politički predstavnici Albanaca ispustili istorijsku priliku da pomognu sunarodnicima.

“Albanci su imali prililku da preko nacionalnih stranaka pokažu snagu, ali to nikad nije urađeno. Nacionalne partije su sa pet poslanika pale na jednog, i ta činjenica mnogo govori o njihovom djelovanju. Nisu radili ništa na rješavanju problema sunarodnika iako su imali mogućnosti. Sada su imale istorijsku šansu da sa opozicijom naprave vladu u kojoj će manjine imati premijera i ministre, ali su odlučili da ostanu sa starim partnerom Milom Đukanovićem”, kazao je Abazović.

On je pojasnio da visokoškolsko obrazovanje na albanskom jeziku uopšte ne postoji u Crnoj Gori i istakao da nije riješeno pitanje povratka imovine u mjestima gdje žive Albanci, kao i da u tim područjima nema turističkog razvoja.

Istakao je i da je broj Albanaca u državnoj administraciji mali, kao i da vladajuća koalicija onemogućava formiranje opštine Tuzi.