"POZITIVAN UTICAJ NA REGIONALNU BEZBJEDNOST"

Tatažinjska: Zavidan uspjeh Crne Gore

"Tatažinjska je, uz čestitke Boškoviću na preuzimanju nove dužnosti, istakla da se Crna Gora pokazala kao važan i kvalitetan strateški partner i da je ostvarila zavidan uspjeh na polju evroatlantskih integracija”, saopšteno iz Ministarstva odbrane
73 pregleda 2 komentar(a)
Irena Tatažinjska, Predrag Bošković, Foto: Odbrana.gov.me
Irena Tatažinjska, Predrag Bošković, Foto: Odbrana.gov.me
Ažurirano: 07.02.2019. 22:01h

Crna Gora se pokazala kao važan i kvalitetan strateški partner i ostvarila je zavidan uspjeh na polju evroatlantskih integracija, ocijenila je ambasadorka Poljske u Podgorici, Irena Tatažinjska.

Ona je danas razgovarala sa ministrim odbrane, Predragom Boškovićem.

"Tatažinjska je, uz čestitke Boškoviću na preuzimanju nove dužnosti, istakla da se Crna Gora pokazala kao važan i kvalitetan strateški partner i da je ostvarila zavidan uspjeh na polju evroatlantskih integracija”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Kako se navodi, Tatažinjska je ukazala na važan i pozitivan uticaj koji Crna Gora ima na regionalnu i globalnu bezbjednost.

Bošković se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Poljska pruža Crnoj Gori u procesu evroatlantskih integracija i naglasio da dvije države dijele iste evropske i evroatlantske vrijednosti.

“Bošković i Tatažinjska su razmijenili stavove o aktuelnim bezbjednosnim izazovima i istakli da je NATO Samit u Varšavi organizovan u važnom periodu za Alijansu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su se uz ocjenu da su Crna Gora i Poljska ostvarile značajnu bilateralnu saradnju, sagovornici saglasili da postoji prostor za njeno dalje unapređenje u narednom periodu.

Preporučujemo za Vas