ČELNICI FRONTA U BUNDESTAGU

"Za Đukanovića je Crna Gora privatan posjed, opoziciju tretira kao Erdogan"

Lideri DF su upoznali Nitana, kako je saopšteno iz te političke grupacije, "o lažnom državnom udaru, koje je izrežirao Đukanović i njegova kriminalna organizacije, a izveo ga je glavni specijalni tužilac Katnić, član iste kriminalne organizacije
128 pregleda 0 komentar(a)
Ditmar Nitan. Strahinja Bulajić, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Predrag Bulatović, Foto: Demokratski front
Ditmar Nitan. Strahinja Bulajić, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Predrag Bulatović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Zabrinut sam zbog eskalacije političke krize u Crnoj Gori i zbog neregularnosti koje su obilježile kampanju i sami izborni dan, rekao je član Predsjedništva njemačkog SDP-a i izvjestioc Bundestaga za Crnu Goru Ditmarom Nitanom, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Članovi Predsjedništva DF, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Branko Radulović i Predrag Bulatović, borave u radnoj posjeti Bundestagu.

"Ovdje u Njemačkoj za većinu nas koji intenzivno pratimo razvoj situacije u Jugoustočnoj Evropi, priča o navodnom pokušaju državnog udara doživljava se isključivo kao bajka za malu djecu pred spavanje. Njemačka kao stara demokratija, ne može dozvoliti da se u jednoj zemlji kandidatu za EU i NATO, dešavaju ovakve skandalozne stvari. Nedopustivo je da se demokratska opozicija, u jednoj evropskoj državi, tretira kao državni neprijatelj u najgorem 'erdoganovskom' stilu. Očigledno je da Crnu Goru Đukanović doživljava kao privatni posjed, a opoziciju kao neprijatelja koji to želi da mu otme. Neshvatljivo je da u srcu Evrope postoji država za koju se ne zna, da li ona kontroliše mafiju ili pak mafija kontroliše nju", rekao je, kako je saopšteno iz DF-a, Nitan.

Lideri DF su upoznali Nitana, kako se dodaje, "o lažnom državnom udaru, koje je izrežirao Đukanović i njegova kriminalna organizacije, a izveo ga je glavni specijalni tužilac Katnić, član iste kriminalne organizacije". 

"Teatralnim takozvanim državnim udarom, Đukanović i Katnić su onemogućili slobodno izjašnjavanje birača i vjestački smanjili izlaznost za oko 6 odsto, i tako, uz druge već poznate mahinacije, spriječii su očekivanu i izvjesnu pobjedu demokratske opozicije. Mi smo pet dana prije izbora obavijestili javnost i VDT-a o namjerama Đukanovića da organizovanjem lažnog državnog udara, spriječi svim sredstvima pobjedu opozicije, kao i da demonizuje i eliminiše DF i njegovo rukovodstvo", istakli su lideri DF.

Lideri Fronta su se susreli i sa specijalnim izaslanikom Vlade Njemačke u OSCE-u Gernotom Erlerom, kojeg su takođe upoznali sa stanjem "političke kulture u Crnoj Gori".

"Erler je izrazio svoju duboku zabrinutost zbog eskalacije političke krize nastale zbog krajnje sumnjivih dešavanja na sami izborni dan i tzv. državog udara koji izaziva nevjericu. Lideri DF su se sastali i sa rukovodstvom vodećih njemačkih think-thankova koji se bave Jugoistočnom Evropom", saopšteno je iz DF-a.

Preporučujemo za Vas