DF: Očekujemo da opozicija glatko odbije Markovićev mamac

"Demokratski front pozdravlja odluku pojedinih opozicionih stranaka da odbiju poziv Duška Markovića da učestvuju u njegovoj vladi. Ta vlada je formirana uz pomoć korupcije, kriminala, pritisaka, brutalnog udara na slobodu i prava građana, krađom na izborima, i kao takva ne predstavlja odraz slobodne volje i želje većine građana Crne Gore"
55 pregleda 21 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Filip Roganović
Demokratski front, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.11.2016. 11:58h

Bojkot Skupštine Crne Gore od strane kompletne opozicije daje prve ozbiljne rezultate. Pred očima domaće i međunarodne javnosti prikazuje se jeziva slika crnogorskog parlamenta koji zjapi poluprazan, u kome nema opozicije i slobode, nema suprotnog mišljenja, sučeljavanja stavova, nego je diktatura ogoljena do kraja u svojoj sramoti i gluposti, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Iz tog političkog subjekta navode da je novoimenovani premijer Crne Gore Duško Marković, po njihovim riječima, svjestan činjenice o neodrživosti stanja u kojem njegovu vladu podržava samo 42 poslanika, kao i toga da slika Parlamenta bez opozicije najbolje opisuje prirodu režima kojeg predstavlja, uputio vapaj za pomoć.

"Demokratski front pozdravlja odluku pojedinih opozicionih stranaka da odbiju poziv Duška Markovića da učestvuju u njegovoj vladi. Ta vlada je formirana uz pomoć korupcije, kriminala, pritisaka, brutalnog udara na slobodu i prava građana, krađom na izborima, i kao takva ne predstavlja odraz slobodne volje i želje većine građana Crne Gore, a samim tim ne može biti prihvatljiva ni za koga u opoziciji. Zajedničke akcije opozicije koje pored bojkota, podrazumijevaju i proteste, ali i sve druge oblike demokratskog djelovanja i pritiska, do kraja će razobličiti ovu lakrdiju u režiji predsjednika DPS-a i njemu potčinjenih satelita koji su, po raznim uslovima, pristali da budu dio trenutne, na vrat-na-nos skrpljene parlamentarne većine. Jedinstveno djelovanje opozicije, samo po sebi, važnije je i efikasnije od bilo kakve unilateralne akcije pojedinih subjekata. Demokratski front ponavlja da je spreman za svaku vrstu demokratskog pritiska, ali zbog efikasnosti djelovanja želi da sve akcije budu unaprijed dogovorene od strane čitave opozicije", ističe se o saopštenju.

Iz DF-a su takođe naglasili nadanja da će opozicija biti i dalje jedinstvena u mišljenju da se ne sarađuje sa Vladom Cne Gore.

"Očekujemo da mamac koji je, u vidu poziva opoziciji da bude dio njegove vlade, bacio Đukanovićev zamjenik Marković, glatko odbiju sve opozicione stranke i tako se stvore preduslovi da se nastavi dalje zajedničko djelovanje opozicije. Dobro je da sve opozicione stranke shvate da je bilo kakvo koketiranje sa Markovićem i njegovom družinom, siguran put u marginalizaciju, i da opozicioni glasači ne tolerišu političke opcije koje su spremne da sarađuju sa DPS-om. Opozicija ima obavezu da zajedno pruži demokratski otpor i da iskoristi sve svoje potencijale da se odupre diktaturi i da dođe do fer i poštenih izbora", zaključeno je u Demokratskom frontu.

Bonus video: