Vujičić: Nikolić ne može da se oslobodi četničke ideologije i hegemonističkih težnji

"Ideološki demoni prošlosti, kolektivističke opsesije rodom i teritorijom i dalje tinjaju u Nikolićevoj duši, ali na svu sreću sve je manje njegovih sledbenika u Srbiji i u regionu"
99 pregleda 40 komentar(a)
Slobodan Vujičić, Foto: Crnogorcikosova.org
Slobodan Vujičić, Foto: Crnogorcikosova.org
Ažurirano: 28.11.2016. 09:12h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ne može da prihvati istorijske činjenice i realnost, niti može da se suoči sa prošlošću i oslobodi četničke ideologije i hegemonističkih težnji, ocijenio je predsjednik Udruženja i Unije Crnogoraca Kosova, Slobodan Vujičić.

On je reagovao na izjavu Nikolića da je Crna Gora "istorijski zemlja koju su stvorili Srbi".

Ta tvrdnja je, kaže Vujačić, još jedna je od mnoštva neartikulisanih izjava predsjednika Srbije kojom pokušava da negira postojanje crnogorskog nacionalnog bića.

"Nikolić ni nakon decenije od obnove crnogorske nezavisnosti i hiljadugodišnje državnosti nikako ne može da prihvati istorijske činjenice i realnost, niti može da smogne snage da se suoči sa proslošću i oslobodi četničke ideologije i hegemonističkih težnji", kazao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, ideološki demoni prošlosti, kolektivističke opsesije rodom i teritorijom i dalje tinjaju u Nikolićevoj duši, ali na svu sreću sve je manje njegovih sledbenika u Srbiji i u regionu.

"Stoga njegove izjave i ne treba uzimati za ozbiljno, jer tim istupima on samo glasno iznosi žal za svojim neostvarenim snovima i neostvarenim težnjama", poručio je Vujičić.

Bonus video: