Liberalna partija: Popović odbio ponudu Markovića za ulazak u Vladu

Predsjedništvo je ovlastilo Popovića da sa predsjednikom DPS potpiše aneks na predizborni sporazum od septembra ove godine
54 pregleda 40 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Liberalna partija
Andrija Popović, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 27.11.2016. 12:40h

Predsjedništvo Liberalne partije podržalo je Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju o formiranju parlamentarne većine sa Demokratskom partijom socijalista, Socijaldemokratama, Bošnjačkom strankom, Albancima i Hrvatskom građanskom inicijativom za mandat 2016-2020.

Kako su naveli, Predsjedništvo Liberalne partije donijelo je odluku da završnica procesa dobijanja punopravnog članstva u NATO savez, kao neophodne bezbjedonosne garancije za dugoročni ekonomski društveni razvoj Crne Gore, prevazilazi sve ostale interese, naročito raspodjelu funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

"Iz tih razloga predsjednik LP Andrija Popović nije prihvatio ponudu mandatara Duška Markovića za ulazak u Vladu Crne Gore uz ocjenu Predsjedništva da je u ovom periodu važnije da bude poslanik u crnogorskom parlamentu", ocjenjuje se u saopštenju.

Predsjedništvo je ovlastilo Popovića da sa predsjednikom DPS potpiše aneks na predizborni sporazum od septembra ove godine.

Shodno statutarnim ovlašćenjima i hitnom političkom djelovanju Odluke Predsjedništva mora potvrditi Glavni odbor LP.

Bonus video: