Dogovorili se Albanci i DPS: Tuzi opština od naredne godine, Zenka ministar?

Predstavnici albanskih partija i DPS dogovorili su da na proljećnom zasjedanju naredne godine bude izmjenjen zakon o lokalnoj samoupravi prema kojoj će Tuzi biti samostalna opština
89 pregleda 72 komentar(a)
Tuzi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Tuzi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.11.2016. 12:25h

Koalcija Albanci odlučno postigla je sinoć sporazum sa DPS nakon što je dogovoreno da Tuzi postanu samostalna opstina naredne godine, saznaju "Vijesti".

Predstavnici albanskih partija i DPS dogovorili su da na proljećnom zasjedanju naredne godine bude izmjenjen zakon o lokalnoj samoupravi prema kojoj će Tuzi biti samostalna opština.

Dogovoreno je i da lider DUA Mehmet Zenka bude ministar za ljudska i manjinska prava, te da Albancima pripadnu pomocnička mjesta u nekim ministarstvima.

Prema drugom izvoru "Vijesti" o imenu ministra odlučiće se nakon konsultacija unutar koalicije.

Rakčević: To je klasična trgovina

Dogovor DPS-a i albanskih stranaka o izmjeni Zakona o lokalnoj samoupravi, kako bi Tuzi dobile opštinu naredne godine, predstavlja trgovinu DPS-a za očuvanje političku poziciju i privremeno pridobije stanovnike tih naselja, ocjenjuju opozicionari.

„Poslanici političkih partija koje mi predstavljamo u državnom parlamentu su još u prethodnom sazivu više puta naglašavali, i kada se prethodni Zakon o lokalnoj samoupravi mijenjao, da je to klasična trgovina i da to nije fer odnos ni prema građanima Malesije ni prema građanima Golubovaca“, naveo je Luka Rakčević, odbornik iz Građanskog pokreta URA.

Bonus video: