Pažin i Simović potpredsjednici?

Pažin vjerovatno zadržava Ministarstvo pravde, dok će bivši potpredsjednik Skupštine, Simović gotovo izvjesno dobiti Ministarstvo poljoprivrede, kojim je nekad rukovodio. Na taj resor je računala Bošnjačka stranka, ali je sa DPS-om dogovoreno da dobiju saobraćaj
140 pregleda 30 komentar(a)
Zoran Pažin, Foto: Gov.me
Zoran Pažin, Foto: Gov.me
Ažurirano: 25.11.2016. 08:25h

Potpredsjednici Vlade u kabinetu Duška Markovića, pored Rafeta Husovića (BS) biće najvjerovatnije Milutin Simović i Zoran Pažin, koji na ta mjesta dolaze sa kvote DPS-a, saznaju “Vijesti”.

Za ministarska mjesta se pominju brojna imena. Opširnije u posebnoj vijesti.

Pažin vjerovatno zadržava Ministarstvo pravde i dodaje mu se vicepremijersko za politički sistem, koje je dosad pokrivao Duško Marković. Bivši potpredsjednik Skupštine, Simović gotovo izvjesno preuzima Ministarstvo poljoprovrede. Na taj resor je računala Bošnjačka stranka, ali je sa DPS-om dogovoreno da dobiju saobraćaj.

Dugogodišnji potpredsjednik Vlade Vujica Lazović (SD) napušta izvršnu vlast i spekuliše se da Simović preuzima tu poziciju za ekonomsku politiku. Husović će ponovo biti vicepremijer za regionalni razvoj gdje nije bilo konkretnih rezultata, s tim da je BS dobio garanciju mandatara da će imati i budžet.

Marković je juče obavijestio predsjednika Skupštine Ivana Brajovića (SD) da je spreman da u ponedjeljak podnese program i predlog za sastav vlade, saopštio je juče DPS. Ta partija će u nedjelju utvrditi konačnu listu članova vlade.

Đukanović: Dogovor je izraz realnih okolnosti

Lider DPS-a Milo Đukanović rekao je da je zadovoljan dogovorom sa koalicionim partnerima o formiranju vlasti. “Danas smo blizu konačnom dogovoru, i očekujem da početkom naredne sedmice imamo izabranu Vladu”, rekao je Đukanović.

Komentarišući to što je SD dobio veliki broj mjesta, Đukanović je rekao da svaki dogovor mora biti izraz realnih političkih okolnosti. “SD je dobio prosvjetu i zdravstvo, koji bi trebalo da pripadnu Damiru Šehoviću i Kenanu Hrapoviću. Šehović je bio poslanik a i profesor je na Ekonomskom fakultetu, dok je Hrapović bio direktor Fonda zdravstva. U Vladi će biti i funkcioneri BS-a Osman Nurković (Ministarstvo saobraćaja) i Kemal Purišić u Ministarstvu rada. Predsjednica HGI Marija Vučinović ostaće ministarka bez portfelja, dok u Ministarstvo za manjine dolazi Mehmet Zenka, iz Albanske koalicije

Bonus video: