Danilović ostavlja dokaze kako je radio

"Vijestima" je u MUP-u rečeno da policija nije pretresala kabineta
17 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2016. 16:23h

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović tražio je od Forenzičkog centra da izuzme hard disk, kako bi njegov sadržaj, uz zapisnik predao nasljedniku koji će tu funkciju preuzeti već početkom naredne sedmice, saznaju "Vijesti" u MUP-u.

U novoj vladi MUP će najvjerovatnije pripasti DPS-u.

"Vijestima" je u MUP-u rečeno da policija nije pretresala kabineta, kao što špekulišu neki mediji.

"Nakon što je DPS podnio krivičnu prijavu protiv ministra Danilovića zbog navodne zloupotrebe ličnih podataka građana u procesu obezbjeđivanja kopije biračkog spiska koji je narezan na stanice za elektronsku identifikaciju birača i njegovog čuvanja u sefu ministra, ministar je smatrao cjelishodnim da ponudi Specijalnom tužilaštvu, prije nego napusti funkciju, uvid u svaki detalj s tim u vezi jer je određena i tražena dokumentacija ranije dostavljena nadležnom tužiocu",rečeno je "Vijestima".

Specijalno policijsko odjeljenje i forenzičari su danas, u ministrovom prisustvu preuzeli neraspakovani materijal, hard disk i zapisnik o njegovom preuzimanju, kako ne bi u nedogled trajale pojedine zlonamjerne spekulacije o navodnom nezakonskom postupanju sa podacima građana.

Cijela procedura, koju je prethodno inicirao ministar Danilović, je sprovedena po pravilima koja važe u ovakvim postupcima, rečeno je "Vijestima".

Bonus video: