Uzmite vlast u Kotoru što prije

“Na zajedničkom sastanku održanom u Skupštini Crne Gore, pozdravili su dogovor o konstituisanju nove demokratske vlasti u opštini Budva”, navodi se u zajedničkom saopštenju opozicionih partija
8 komentar(a)
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Kotor grad, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.11.2016. 06:58h

Demokratski front, Demokrate, SDP, i koalicija Ključ pozvale su svoje odbore u Kotoru da što prije postignu saglasnost o formiranju vlasti u toj opštini.

Čelnici tih partija su sa sinoćnjeg sastanka poručili kotorskim odborima da očekuju da u “najkraćem mogućem roku postgnu saglasnost o ključnim elementima koalicionog sporazuma, saglasno izbornoj volji građana Kotora i na taj način pošalju DPS u Kotoru na margine političke istorije”.

“Na zajedničkom sastanku održanom u Skupštini Crne Gore, pozdravili su dogovor o konstituisanju nove demokratske vlasti u opštini Budva”, navodi se u zajedničkom saopštenju opozicionih partija.

Takođe, navodi se u saopštenju, opozicioni politički subjekti su saglasni da svih 39 poslanika bojkotuje i nastavak Konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore koja je zakazana za danas. “Na sastanku je izražena spremnost da 39 poslanika opozicije nastavi koordinisano djelovanje u narednom periodu”, navodi se u saopštenju.

Formiranje vlasti u Kotoru i zapelo je zbog zahtjeva partije Srđana Milića da svi funkcioneri SDP-a podnesu ostavke na sadašnje funkcije, a naročito zbog direktorske funkcije u Luci Kotor. Iz SNP-a su tražili da članovi partije Ranka Krivokapića podnesu ostavke na visoke funkcije koje su pokrivali u sada već bivšoj lokalnoj DPS-SDP-LP-HGI vlasti, uključujući i direktora Luke Kotor Vasilija Kusovca.

Iz SDP-a nisu željeli da Kusovac da ostavku na tu funkciju jer bi se na taj način Luka Kotor prepustila DPS-u.

DF, Ključ, Demokrate i SDP ne priznaju rezultate parlamentarnih izbora održanih 16. oktobra, pa su bojkotovale početak konstitutivne sjednice parlamenta.

Bonus video: