LP: Podrška Vladi u parlamentu zavisi od poštovanja sporazuma

"Popović je kazao je postoje nagovještaji da se predizborni sporazum LP sa DPS-om možda neće ispoštovati te da će od poštovanja ovog sporazuma zavisiti eventualna podrška poslanika LP u Skupštini Crne Gore, prilikom izbora nove crnogorske Vlade", saopšteno je iz LP
73 pregleda 18 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Andrija Popović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.11.2016. 11:30h

Podrška poslanika Liberalne partije (LP) novoj Vladi zavisiće od poštovanja predizbornog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), poručio je lider LP, Andrija Popović.

"Popović je kazao je postoje nagovještaji da se predizborni sporazum LP sa DPS-om možda neće ispoštovati te da će od poštovanja ovog sporazuma zavisiti eventualna podrška poslanika LP u Skupštini Crne Gore, prilikom izbora nove crnogorske Vlade", saopšteno je iz LP.

LP je, kako je saopšteno, jedini predizborni partner DPS-a i liberali će samo insistirati na sprovođenju onoga što je zajednički usaglašeno i dogovoreno, bez ikakvog politikanstva i populizma.

"Rukovodstvo LP sa Popovićem na čelu sinoć se sastalo sa Odborom LP Glavnog grada Podgorice u sklopu redovnih konsultacija članstva. Oni su analizirali aktuelnu političku situaciju i tok pregovora liberala sa predizbornim partnerima oko skorog formiranja izvršne i zakonodavne vlasti u Skupštini Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Članovi Gradskog odbora, dodaju iz LP, komentarisali su očekivanja i dalji rad LP u smislu sprovođenja programskih ciljeva koji su obećani građanima.

"LP takve aktivnosti mora sprovoditi kroz najviše organe izvršne vlasti i direktnim učešćem u Vladi Crne Gore u cilju što bržeg napretka u evroatlantskim integracijama i jačanja vladavine prava u saradnji sa liberalnim prijateljima iz Evrope i svijeta", zaključuje se u saopštenju LP.

Bonus video: