Za Dodika je Crna Gora srpska država

Iz Dodikovog kabineta saopšteno je da predsjednik Republike Srpske istakao potrebu za promocijom i tješnjom saradnjom u oblastima obrazovanja, nauke i kulture između dvije zemlje
56 komentar(a)
Milorad Dodik, Andrija Mandić
Milorad Dodik, Andrija Mandić
Ažurirano: 23.11.2016. 07:25h

Funkcioneri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević razgovarali su u Banjaluci sa predsjednikom Republike Srpske o potrebi unapređenja kulture sa posebnim naglaskom na većoj angažovanosti na očuvanju srpskog identiteta, tradicije i jezika u Crnoj Gori “i ostalim srpskim državama”, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Iz Dodikovog kabineta saopšteno je da predsjednik Republike Srpske istakao potrebu za promocijom i tješnjom saradnjom u oblastima obrazovanja, nauke i kulture između dvije zemlje.

U delegaciji, kako se navodi, političkih i kulturnih predstavnika Srba iz Crne Gore,osim Mandića, bili su i njegova savjetnica Simonida Kordić, Drago Perović iz Matice Srpske, te Momčilo Vuksanović iz Srpskog nacionalnog savjeta i Budimir Aleksić iz Instituta za srpsku kulturu. “Oni su sa Dodikom su razgovarali i o ostalim aktuelnim temama u Srpskoj, Crnoj Gori i regionu”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: