OBAVIJESTIO PREDSTAVNIKE GRAĐANSKE OPOZICIJE

Husović: Predstaviću GO i ponudu opozicije

Predstavnici opozicije ponudili su manjinskim strankama formiranje vlade u kojoj bi imale dominantna mjesta, moguće i premijera, ali Husović o tome sa opozicionarima zvanično nije razgovarao
89 pregleda 17 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 23.11.2016. 07:20h

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Rafet Husović obavijestio je predstavnike građanske opozicije da će Glavnom odboru predstaviti i njihovu ponudu za formiranje vladajuće većine. Husović se predstavnicima opozicije obratio mailom u kojem ih obavještava da će danas biti održan Glavni odbor Bošnjačke stranke.

“Obavještavam Vas da smo zakazali sjednicu GO BS za srijedu 23 i da ćemo upoznati članove sa sadržajem Vaše ponude koju ste uputili partijama manjinskih stranaka. Nakon razmatranja i izjašnjavanja Glavnog odbora o vašoj ponudi zvanično ćemo vas obavijestiti”, navodi se u odgovoru Husovića u koji su “Vijesti” imale uvid.

Predstavnici opozicije ponudili su manjinskim strankama formiranje vlade u kojoj bi imale dominantna mjesta, moguće i premijera, ali Husović o tome sa opozicionarima zvanično nije razgovarao. Bošnjaci su sa DPS-om dogovorili da BS-u pripadne mjesto potpredsjednika vlade  i dva ministarstva.

Preporučujemo za Vas