Šahmanović: Pregovori koje nije odobrio GO nemaju legitimitet, centrala je u Rožajama

“Samo GO može da donese odluku s kim će se pregovarati i taj stranački organ da odredi pregovarački tim. Predsjedništvo je donijelo odluku koja nije legitimna i kao takva ne proizvodi nikakvo dejstvo
30 komentar(a)
Orhan Šahmanović, Foto: Savo Prelević
Orhan Šahmanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2016. 08:02h

Visoki funkcioner BS-a Orhan Šahmanović tvrdi da je stranačko predsjedništvo donijelo nelegitimnu odluku o pregovorima sa DPS-om, navodeći da je o tome prvo trebalo da odlučuje Glavni odbor. On je rekao da je zaprepašćen izjavom kolege Adnana Muhovića da je savez sa DPS-om prihvatljiv ako to odluči većina na GO. Šahmanović je rekao da Bošnjaci treba da pregovaraju sa pozicijom i opozicijom.

“Samo GO može da donese odluku s kim će se pregovarati i taj stranački organ da odredi pregovarački tim. Predsjedništvo je donijelo odluku koja nije legitimna i kao takva ne proizvodi nikakvo dejstvo. Na sjednici GO treba da odredimo komisiju, odredićemo i platformu ponuditi je poziciji i opoziciji i ko bude htio da prihvati tu platformu biće naš koalicioni partner. To je moje mišljenje i vjerujem da će članovi GO držati do svog digniteta i neće dozvoliti nikome da u ime GO odlučuju o koaliciji”, kazao je Šahmanović “Vijestima”.

Šahmanović je sa Muhovićem bio u delegaciji koja je razgovarala sa liderima opozicije o mogućnosti formiranja vladajuće većine. Oni su tada od Husovića tražili da razgovara sa opozicijom prije nego se izjasni GO. Šahmanović je pozvao predsjednika stranke da povuče tim koji pregovara sa DPS-om.

On je rekao da će na sjutrašnjoj sjednici tražiti da se odluka o koalicionim savezima donosi u stranačkoj centrali. Članove pregovaračkog tima izabralo je predsjedništvo.

“Zalagaću se da se odluke o koaliciji donose u Rožajama, a ne u Podgorici. Sjedište BS nije Podgorica i nećemo prihvatiti nikakve ultimatume i postavljenja potpredsjednika ili ministara po želji DPS-a. Bošnjačka stranka će posebno insistirati na razvoju sjevera i tražiti da se razugovara i sa jednima i sa drugima”, rekao je on

Bonus video: