Abazović manjinskim partijama: Ne dijelite krivicu sa DPS-om

Abazović je ponovio da ponuda opozicije, da manjinske stranke mogu da izaberu funkcije, modalitet i partnere za formiranje vlasti i dalje stoji
60 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Dritan Abazović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.11.2016. 08:15h

Manjinske partije ne treba da se cjenkaju sa DPS-om i dovedu sebe u situaciju da sa tom partijom dijele krivicu za stvari za koje nisu odgovorni kao partija Mila Đukanovića, rekao je potpredsjednik URA Dritan Abazović.

"Izuzetno složena politička ali prije svega socioekonomska situacija govori neizmjerno u prilog tome da politički odnosi moraju da uđu u novu fazu i ta faza treba da podrazumijeva veću sradanju i iskreniju između opoziije i manjinskih partija, sve u cilju stvaranja društvenih, političkih i ekonomskih promjena koje su nasušna potreba", rekao je Abazović za "Vijesti".

On je dodao da je saglasan sa stavom predsjednika Bošnjačke stranke da se partnerstvo ne gradi samo mjesec dana nakon izbora, ali je dodao da i najduža putovanja počinju prvim korakom.

"Manjinske stranke treba da iskoriste ovu priliku, ne treba da idu na to da se cjenjkaju sa DPS-om da li će im dati jednu, dvije ili eventualno tri funkcije, nego da izaberu sve funkcije za koje im se čini da su relevantne i da mogu da daju doprinos, da zajednički gradimo drugačiju budućnost, da mnoge izazove koji nas očekuju, vezano za budžet i socijalnu politiku rješavamo na kvalitetniji račin", kazao je Abazović.

Dodao je da manjinske partije ne smiju dozvoliti sebi da budu prepoznati kao krivci, iako, kako navodi, nisu krivi u odnosu na DPS, ako dođe do sloma finansija.

Abazović je ponovio da ponuda opozicije, da manjinske stranke mogu da izaberu funkcije, modalitet i partnere za formiranje vlasti i dalje stoji.

Bonus video: