"JOŠ JEDNA IZMIŠLJENA PRIČA"

Vuksanović o "demoliranju" kancelarije GB: Priča im je istinita kao mnoge do sada

Do konflikta između čelnika GB i izvršne vlasti došlo je kada ni nakon nekoliko zahtjeva, ta politička grupacija nije željela da oslobodi kancelariju, koja je bila i kabinet predsjednika Skupštine Opštine
61 pregleda 6 komentar(a)
legenda
legenda
08.02.2019. 01:42h

Šef odborničkog kluba Grupe  birača (GB) “Šule i Mikan zajedno sa građanima  za Kolašin”  Momčilo Bulatović optužio je  predstavnike kolašinske vlasti da su im  “demolirali kancelariju i  uzeli inventar”.

Kancelarija je vraćena GB-u rješenjem o privremenoj mjeri   Osnovnog suda.

“Kad smo, nakon što smo dobili rješenje o privremnoj mjeri, ušli u kancelariju imali smo šta da vidimo.  Vrata su obijena, odnešena većina kancelarijskog inventara, računar, kopir aparat… Našli smo državnu zastavu na podu zatrpanu drugim stavarima, fioke izvađene iz stola. Odnešena je i dokumentacija, bukvalno sve što se nalazilo ovdje”, saopštio je novinarima koji su pozvani, kako tvrde u GB, odmah nakon ulaska u prostoriju.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović je tvrdnje čelnika GB nazvala “još jednom izmišljenom pričom”. 

Ona kaže da je oprema u kancelariji  opštinska, uključujući i nekoliko stolova, koji su sada ostali u tom prostoru. 

Vuksanovićeva tvrdi da je Komunalna policija popisala svu dokumentaciju koja je nakon iseljenja GB zatečena i koja će im  biti vraćena na zahtjev.

“Računari i ostala oprema, naravno, neće jer je to sve opštinsko. Niko  iz Opštine nije tamo pravio haos niti demolirao i vrlo je vjerovatno da su to uradili iz GB. Ta im je priča 'istinita', kao mnoge do sada. Zbog čega nijesu zvali nekog iz Opštine kada su ulazili tamo, pa da zajednički utvrdimo taj 'haos'”. 

Do konflikta između čelnika GB i izvršne vlasti došlo je kada ni nakon nekoliko zahtjeva,  ta politička grupacija nije željela da oslobodi kancelariju, koja je bila i kabinet predsjednika Skupštine Opštine. 

Funkciju šefa  lokalanog parlamenta u prethodnoj vlasti obavljao je  Mile Šuković, koji je uz Miletu Bulatovića lider GB.  

Tako je prostor u prizemlju  Opštini služio godinama istovremeno i kao kabinet i stranačka prostorija. 

Na kraju je izvršna vlast uspjela u namjeri, pa je  GB ljetos  iseljen u prostorije u zgradi “Veletrgovine”. 

Iz GB tvrde da će  “poslije koalicione vlasti DF-a, SNP-a i SDSP-a i Kolašin  biti u stanju u kojem je zatečena kancelarija“.