VUJOVIĆ I ZEKOVIĆ RAZGOVARALI SA VILSONOM

SDP: Generišu podjele na patriote i izdajnike kako bi ostali na vlasti

‘’SDP je snažan zagovornik NATO-a budu i da Alijansu čine demokratske i ekonomski prosperitetne zemlje sa snažnom vladavinom prava, pa će u takvom partnerstvu i Crna Gora brže demokratski sazrijevati’’ rekao je Vujović
15 komentar(a)
SDP sa Vilsonom
SDP sa Vilsonom
Ažurirano: 18.11.2016. 15:08h

Međunarodni sekretar SDP-a Ivan Vujović i član Predsjedništva Bojan Zeković sastali su se sa Dejmonom Vilsonom, izvršnim potpredsjednikom Atlantskog saveza.

Tema sastanka bila je postizborna situacija u Crnoj Gori i članstvo Crne Gore u NATO.

Vujović je istakao da je SDP jedina partija koja se od svog osnivanja zalaže za članstvo Crne Gore u NATO-u, i da onoga dana kada Crna Gora postane punopravna članica NATO-a, biće ispunjen još jedan programski cilj SDP-a.

‘’SDP je snažan zagovornik NATO-a budu i da Alijansu čine demokratske i ekonomski prosperitetne zemlje sa snažnom vladavinom prava, pa će u takvom partnerstvu i Crna Gora brže demokratski sazrijevati’’ rekao je Vujović.

SDP želi da gradi tolerantno i demokratsko društvo koje će imati svoj prirodni politički i ideološki pluralizam, ali i biti ujedinjeno u demokratskim vrijednostima koje između ostalih promoviše i Alijansa.

‘’Stvaranje društva u kojem će se permanentno generisati podjele na tzv. patriote i izdajnike, kako bi se opstajalo na vlasti po svaku cijenu, nije vrijednosni koncept ni NATO ni EU kojima težimo. Zato je neminovnost da će političke strukture sa takvim konceptom nužno slabiti nakon našeg učlanjenja u NATO i sa daljim pridruživanjem EU, jer će biti direktno suprotstavljene demokratskom vrijednosnom sistemu ovih organizacija.’’ rekao je Vujović.

Obaviještio je gospodina Vilsona o aktuelnim političkim dešavanjima koja su uslijedila nakon održavanja parlamentarnih izbora, i rekao da je stav građanske opozicije da ne prizna rezultat izbora uslovljen pokušajem državnog udara i podrivanja ustavnog poretka na dan izbora, koji je itekako uticao na slobodno izjašnjavanje birača i obesmislio cjelokupni izborni proces.

Gospodin Vilson se zahvalio na konstantnim naporima koje je SDP ulagala u promovisanju atlantskih vrijednosti i putu Crne Gore ka članstvu u NATO, i rekao da će Atlantski savjet kontinuirano pružati podršku Crnoj Gori i SDP u ostvarivanju strateških ciljeva, kao i da sve političke strukture trebaju u skladu sa demokratskim principima, na odgovoran i efikasan način pronaći rješenje za izlazak iz krize u kojoj se Crna Gora trenutno nalazi.

Preporučujemo za Vas