Osmanović ide kod tužioca

Sagovornik “Vijesti” iz Opštine Ulcinj kazao je da bi sekretar za budžet i finansije Sead Osmanović i visoki funkcioner DPS-a, povodom tog slučaja trebalo da bude saslušan u tužilaštvu u Podgorici
138 pregleda 1 komentar(a)
Milo Đukanović, Luiđ Škrelja, Foto: Arhiva Vijesti
Milo Đukanović, Luiđ Škrelja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.11.2016. 06:46h

Specijalno tužilaštvo izuzelo je juče iz Opštine Ulcinj dokumentaciju vezanu za partijski skup Demokratske partije socijalista (DPS) koji je plaćen iz gradske kase, saznaju “Vijesti”.

Tužilaštvo ispituje navode da su 27. septembra, prilikom dočeka lidera Mila Đukanovića uoči predizborne promocije, pristalice vladajuće stranke napravile ceh u iznosu od 2.290 eura, koji je plaćen ili je trebalo da bude plaćen iz gradske kase.

Sagovornik “Vijesti” iz Opštine Ulcinj kazao je da bi sekretar za budžet i finansije Sead Osmanović i visoki funkcioner DPS-a, povodom tog slučaja trebalo da bude saslušan u tužilaštvu u Podgorici.

Osmanović bi trebalo da bude saslušan jer se na spornom računu, uz potpis vlasnika restorana, nalazi i potpis sekretara za finansije.

Zakon ne dozvoljava da se iz državnog budžeta plaćaju partijski računi, zbog čega je nedavno optužen funkcioner Socijaldemokrata u aferi „Ramada“.

Na kopiji piše da je račun broj 3/16 naslovljen na Opštinu Ulcinj, dok u gornjem desnom uglu stoji i pečat Opštine, zaveden 18. oktobra, pod brojem 04-274. Na računu, u rubrici “vrsta proizvoda i usluga” piše “koktel povodom posjete M. Đukanovića”. Time je Opština prihvatila svoju obavezu da račun plati.

Vlasnik restorana ranije je “Vijestima” potvrdio da Đukanović nije bio u njegovom lokalu “ali da jesu drugi”, dok je šef ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić prvo tvrdio da ne zna za bilo kakav račun u nekom restoranu ili kafiću, navodeći da je Đukanović toga dana bio u posjeti domaćinstvima a ne restoranima. Kada je u međuvremenu od Osmanovića dobio informaciju o cehu, Nrekić je novinaru “Vijesti” potvrdio da je organizovan skup, ali da je ceh bio 229 eura. On je tada rekao da neko želi da naudi DPS-u, ističući da postoje institucije sistema koje će se baviti time “ukoliko je neko falsifikovao račun”. Osmanović nikada nije demantovao te navode.

Bonus video: