O protestu sada priča samo DF

Sagovornik "Vijesti" je kazao da se “Ključu” niko iz DF-a još uvijek nije obratio sa inicijativom da se organizuju protesti. Prema saznanjima "Vijesti", opcija da opozicija "vrati mandate narodu" o čemu se spekulisalo, nije u igri.
89 pregleda 185 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Filip Roganović
Demokratski front, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.11.2016. 06:47h

Demokratski front najavljuje nove proteste ukoliko manjinske partije prihvate ponudu DPS-a i Duška Markovića da uđu u vlast. To su najavili lideri DF-a Andrija Mandić i Nebojša Medojević.

Mandić je na sastanku predsjedništva i opštinskih odbora konstituenata DF-a u Nikšiću naveo da je Milo Đukanović uspio korupcijom da sačuva svoj režim privremeno i najavio izlazak na ulice. "Idemo na ulice, ponovo, ali ovoga puta svi zajedno", kazao je Mandić.

Medojević je na Fejsubku napisao da ulazak Bošnjačke stranke "u Titanik sa DPS-om, znači eskalciju krize, "Eskalacija nasilja, bankrot države, bojkot parlamenta, protesti i nastavak nestajanja Bošnjačke stranke koju će DPS usisati kao i svakog svog satelita", napisao je Medojević.

Ipak, u ostatku opozicije do sada nije bilo govora o izlasku na ulice. Izvor iz koalicije "Ključ" rekao je "Vijestima" da su protesti zasada priča DF-a i da unutar te koalicije nije bilo razgovora o toje temi.

Sagovornik "Vijesti" je dodao da se “Ključu” niko iz DF-a još uvijek nije obratio sa inicijativom da se organizuju protesti. Prema saznanjima "Vijesti", opcija da opozicija "vrati mandate narodu" o čemu se spekulisalo, nije u igri.

Izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu, Čarls Tanok juče je tokom sastanka sa glavnim pregovaračem Aleksandrom Andrijom Pejovićem pozvao sve partije da se uključe u rad parlamenta.

Dok se čeka odgovor BS-a i albanske koalicije Albanci odlučno na ponude DPS-a i opozicije, Medojević je poručio da dogovor BS-a i DPS-a neće ići kako je zamislio lider BS-a Rafet Husović.

"Neće to ići kako je Rafet zamislio. Ima dosta članova GO koji su za to da se prihvati neuporedivo bolja ponuda DF-a i opozicije. Ako bi većina članova GO glasala za DPS, glasali bi da Rafet i nekoliko njegovih ljudi zadrže fotelje i privilegije, ali bez ikakvog uticaja na status bošnjačkog naroda i popravljanje katastrofalnog ekonomskog, socijalnog, demografskog stanja na sjeveru Crne Gore", naveo je Medojević.

Bonus video: