SDP održao akciju povodom Evropskog dana akcije za mlade

Ovom akcijom SDP se aktivno uključio u kampanju koju evropski socijalisti i demokrate sprovode u cilju obezbjeđivanja boljeg položaja mladih ljudi, kazali su iz SDP
55 pregleda 1 komentar(a)
SDP, Evropski dan akcije za mlade, Foto: SDP
SDP, Evropski dan akcije za mlade, Foto: SDP
Ažurirano: 16.11.2016. 14:26h

Socijaldemokratska partija Crne Gore je danas održala akciju povodom 16. novembra – Evropskog dana akcije za mlade, koji je u organizaciji Partije evropskih socijalista realizovan na preko 100 lokacija širom Evrope, saopšteno je iz ove partije.

Ovom akcijom SDP se aktivno uključio u kampanju koju evropski socijalisti i demokrate sprovode u cilju obezbjeđivanja boljeg položaja mladih ljudi, kazali su iz SDP.

"Svjesni poražavajućeg stanja u kojima se mladi nalaze, kreiran je Evropski plan za mlade koji se temelji na četiri glavna stuba: zapošljavanje i obuku mladih putem trajnih garancija za mlade, kvalitetnu brigu o djeci kako bi sva djeca imala pristup besplatnom zdravstvenom pregledu, kvalitetnu brigu i zdrav obrok u školi uz dječiju garanciju, kulturu dostupnu svima kroz Evropske čekove za mlade za kulturne aktivnosti i međunarodne programe dostupne za vise studenata iz Evrope, posebno srednjoškolce. Aktivisti SDP-a su približili građanima concept Evropskog plana za mlade i još jednom pokazali svoju posvećenost usvajanju evropskih vrijednosti i promovisanju socijalne pravde.

Za Ambasadorku za mlade ispred Crne Gore određena je Mirel Radić Ljubisavljević, potpredsjednica SDP-a, koja je zajedno sa predsjednikom PES-a, Sergejom Staniševim i predsjednicom mladih PES-a, Laurom Slimani potpisnica Deklaracije o sprovođenju akcionog plana za mlade.

"Aktivnim angažovanjem u ovoj kampanji SDP će dati svoj puni doprinos da se u Crnoj Gori što prije steknu uslovi za implementaciju ovog suštinski važnog plana za mlade", kazali su iz SDP-a.

Bonus video: