DPS hoće Martu Šćepanović za potpredsjednicu Skupštine

Šćepanović je funkcioner kolašinskog odbora DPS-a, a važi za blisku saradnicu mandatara za sastavljanje vlade Duška Markovića
292 pregleda 101 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.11.2016. 06:29h

DPS će za potrpedsjednicu parlamenta najvjerovatnije predložiti ženu, saznaju "Vijesti".

Prema saznanjima "Vijesti", partija Mila Đukanovića želi da potpredsjedničku funkciju u Skupštini, koju je pokrivao Milutin Simović, preuzme žena, a spekuliše se da je glavna kandidatkinja za tu funkciju poslanica DPS-a Marta Šćepanović.

Šćepanović je funkcioner kolašinskog odbora DPS-a, a važi za blisku saradnicu mandatara za sastavljanje vlade Duška Markovića.

Kao glavni kandidat za mjesto predsjednika Skupštine, pominje se lider Socijaldemokrata i aktuelni ministar saobraćaja Ivan Brajović i njegov izbor je, prema informacijama “Vijesti”, zasad izvjestan.

Kao drugi potpredsjednik parlamenta projektuje se poslanik Force Genci Nimanbegu. Albanska koalicija "Albanci odlučno", čiji je Forca konstituent tražila je u pregovorima o formiranju vladajuće većine mjesto potpredsjednika parlamenta, potpredsjednika vlade i jedno ministarstvo, bez čega neće formirati vlast sa DPS-om. Glavni kandidat za tu funkciju, ukoliko im je DPS prepusti, je dugogodišnji poslanik Nimanbegu.

U prethodnom sazivu predsjednik parlamenta bio je Ranko Krivokapić, dok su po jednog potpredsjednika imali DPS, manjinske partije, čiji je potpredsjednik bio Suljo Mustafić, i opozicija koja je 2012. za to mjesto predložila funkcionera Demokratskog fronta Branka Radulovića.

Opozicione partije još uvijek nisu razgovarale o predlogu za potpredsjednika Skupštine, jer bojkotuju parlament i ne priznaju rezultate izbora. Posljednja žena za predsjedavajućim stolom parlamenta bila je Vesna Perović, koja je bila predsjednica Skupštine od 2001. do 2002. godine.

Bonus video: