Budva: SNP-u mjesto predsjednika SO, čeka se gradonačelnik

Po platformi Demokrata njima bi trebalo da pripadne mjesto predsjednika opštine, ali će se o tome tek dogovarati
113 pregleda 21 komentar(a)
Veselin Marković, Foto: Vuk Lajović
Veselin Marković, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.11.2016. 22:14h

Lider budvanskog SNP Veselin Marković biće novi šef lokalnog parlamenta.

To je večeras dogovoreno na sastanku opozicionih stranaka i koalicija - Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore, koalicije "Budva mora!" (URA, SDP i LP), koalicije "Bura budi Budvu" (Demos i SNP), koje u budućem parlamentu broje 17 od ukupno 33 odbornička mandata.

Predlog Demokratskog fronta da Marković kao predsjednik SNP-a zauzme ovu značajnu funkciju u budućem četvorogodišnjem mandatu, prihvatile su sve opozicione stranke.

Ipak, nije postignut dogovor oko toga ko će biti novi gradonačelnik, već kako saznajemo, o tome će se raspravljati u narednim danima.

Po platformi koju je Demokratska Crna Gora, kao partija koja je od svih opozicionih stranaka i koalicija osvojila najviše glasova građana, njima bi trebalo da pripadne mjesto predsjednika Opštine, dok bi DF-u prepustili mjesto predsjednika Skupštine opštine.

Za utorak je zakazana konstitutivna sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti verifikovani odbornički mandati, te izabran novi predsjednik SO.

U novom parlamentu Demokrate i DF imaju po sedam mandata, koalicija "Budva mora" jednog dok koalicija Demos i SNP ima dva odbornika.

Do sada vladajući DPS u novom sazivu ima 12 odbornika, Socijaldemokrate jednog, a CDU tri odbornička mandata.

Bonus video: