U utorak konstitutivna sjednica novog saziva budvanske Skupštine

Demokrate i Demokratski front imaju po po sedam odbornika, koalicija "Budva mora" - URA, SDP i LP jednog, a koalicija "Bura budi Budvu" – Demos, SNP dva odbornička mandata. U novom skupštinskom sazivu DPS će imati 12 odbornika, CDU tri, a SD jedan odbornički mandat
2 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Opština Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.11.2016. 12:45h

Konstitutivna sjednica novog saziva budvanske Skupštine, na kojoj će biti izabran i novi predsjedniik parlamenta, trebalo bi da bude održana sjutra.

To je ranije dogovoreno na sastanku gradonačelnika Budve Srđe Popovića sa predstavnicima svih izbornih lista, koje su osvojile odborničke mandate.

Opštinska izborna komisija, nakon što je dobila izjašnjenje Ustanovog suda, kojim je odbijen zahtjev lokalnog DPS-a za ponavljanje izbora na pet biračkih mjesta, objavila je prošle sedmice konačne rezultate.

Prema rezultatima, četiri opozcione liste, imaju skupštinsku većinu i mogu da formiraju novu vlast, odnosno osvojili su 17, od 33 odborničkih mandata.

Demokrate i Demokratski front imaju po po sedam odbornika, koalicija "Budva mora" - URA, SDP i LP jednog, a koalicija "Bura budi Budvu" – Demos, SNP dva odbornička mandata.

U novom skupštinskom sazivu DPS će imati 12 odbornika, CDU tri, a SD jedan odbornički mandat.

Bonus video: