Budva: Konstitutivna sjednica 15. novembra

Novi šef parlamenta biće iz redova DF, dok se očekuje dogovor unutar opozcije o tome kome će pripasti mjesto gradonačelnika,
6 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.11.2016. 14:32h

Konstitutivna sjednica novog saziva budvanske Skupštine opštine, na kojoj će biti izabrana i novi šef parlamenta, zakazana je za 15. novembar. To je danas dogovoreno na sastanku koji je gradonačelnik Budve i lider DPS Srđa Popović održao sa predstavnicima svih izbornih lista, koje su osvojile odborničke mandate.

Predstavnici opozcije su skupštinskoj službi Opštine Budva zahtjev za sazivanje konstitutivne sjednice. Opštinska izborna komisije, juče je, nakon što je dobila izjašnjenje Ustanovog sud, a kojim je odbijen zahtjev lokalnog DPS za ponavljanje izbora na pet biračkih mjesta, objavila konačne rezultate.

Prema ovim rezultatima četiri opozcione liste, imaju skupštinsku većinu i mogu da formiraju novu vlast, odnosno osvojili su 17, od 33 odborničkih mandata - Demokrate i Demokratski front po sedam odbornika, koalicija ”Budva mora”- URA, SDP I LP jednog, dok koalicija ” Bura budi Budvu” – DEMOS, SNP dva odbornička mandata. U novom skupštinskom sazivu DPS je osvojio 12 odbornika, CDU tri, dok SD jedan odbornički mandat.

Novi šef parlamenta biće iz redova DF, dok se očekuje dogovor unutar opozcije o tome kome će pripasti mjesto gradonačelnika, te ostalih funkcija u izvršnoj vlasti.

Bonus video: