"Tramp prepoznat kao lider koji neće podržavati autokratije na Balkanu"

"Prepoznali smo Vas kao lidera koji će spoljnu politiku najveće svjetske demokratije ponovo usmjeriti ka podržavanju istinskih demokratskih i reformskih procesa u tranzicionim državama, kakva je Crna Gora"
58 pregleda 29 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.11.2016. 19:00h

Prepoznali smo Vas kao lidera koji će odbaciti politiku međunarodne podrške korumpiranim i kriminalizovanim autokratijama na Balkanu, lidera koji će okončati dosadašnju politiku direktne ili prećutne podrške režimima koji su pokrovitelji svih vidova nelegalnog trafikinga, od narkotika do oružja i politiku podrške režimima koji čak ni u međunarodnom terorizmu ne vide globalnu prijetnju, već u njemu prepoznaju i često nalaze poslovnog partnera, navodi se u čestitki koju je lider Pokreta ua promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević poslao novom američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

"U ime političke partije koju vodim i u svoje lično ime, čestitam Vam na impresivnoj izbornoj pobjedi koju ste ostvarili na upravo završenim izborima. Crna Gora, naši susjedi na Balkanu, baš kao i cjelokupno šire okruženje, pratili su vaše predsjedničke izbore sa velikom pažnjom i sa različitim željama i očekivanjima. Mene lično, političku partiju na čijem sam čelu, i opozicionu koaliciju kojoj pripadam, veoma raduje konačni ishod predsjedničkih izbora u SAD-u i vaša ubjedljiva pobjeda", istakao je Medojević u čestitki.

On je dodao da su Trampovu pobjedu priželjkivali i očekivali, jer su ga prepoznali kao lidera koji će donijeti promjene.

"Prepoznali smo Vas kao lidera koji će spoljnu politiku najveće svjetske demokratije ponovo usmjeriti ka podržavanju istinskih demokratskih i reformskih procesa u tranzicionim državama, kakva je Crna Gora. Uvjereni smo da ćete mandat koji Vam je dao američki narod, iskoristiti ne samo za doprinos napretku vaše velike države, već da ćete tokom njegovog trajanja pomoći uspostavljanju dobrih bilateralnih odnosa Vaše administracije sa istinskim demokratskim strukturama u malim tranzicionim državama kakva je moja Crna Gora", napisao je Medojević u čestitki.

Bonus video: