Slučaj "Ramada": Obradović plaća partijski danak

Obradović, koji je i funkcioner Socijaldemokrata, je jedina osoba kojoj će se suditi jer je iz kase Ministarstva saobraćaja, odnosno Direkcije, platio račun za konvenciju SD i za zakup sale u podgoričkom hotelu “Ramada”
94 pregleda 9 komentar(a)
Nebojša Obradović, Foto: Facebook.com
Nebojša Obradović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 09.11.2016. 07:44h

Suđenje direktoru Direkcije za željeznice Nebojši Obradoviću u predmetu “Ramada” počeće 17. novembra ove godine pred sutkinjom Specijalnog odjeljenja Višeg suda Anom Vuković.

Specijalno državno tužilaštvo optužilo je Obradovića zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja. Za “protivpravno iskorišćavanje službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenje granica svog službenog ovlašćenja ili nevršenje službene dužnosti “, za šta se tereti Obradović, propisana je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Obradović, koji je i funkcioner Socijaldemokrata, je jedina osoba kojoj će se suditi jer je iz kase Ministarstva saobraćaja, odnosno Direkcije, platio račun za konvenciju SD i za zakup sale u podgoričkom hotelu “Ramada”.

Na čelu Ministarstva saobraćaja je predsjednik SD Ivan Brajović. .

Aferu “Ramada” je objelodanio bivši poslanik Mladen Bojanić, objavljujući i dokumenta koja pokazuju da je Obradović platio dva računa ukupne vriejdnosti oko 1000 eura i to konvenciju SD Podgorice, a drugi iz januara ove godine kada je bio partijski kongres partije.

Nalog Državnom trezoru da plati 389 eura dao je Brajović. Zahtjev Obradoviću da plati taj i račun od 565 eura je uputio direktor partije Emil Durumbašić, ali ni on a ni Brajović nijesu bili pod sumnjom tužilaštva.

Zbog tog slučaja menadžerka hotela Patricija Pobrić, koja je Bojanića uputila na dokaze, nije dobila produženje radnog ugovora a Agencija za sprječavanje korupcije je odbila njen zahtjev da je zaštiti kao zviždača. Pobrić je kazala da su SD organizovale tri skupa u hotelu, a da je reagovala nakon što je Durumbašić tražio da se račun dostavi Direkciji Željeznice.

Bonus video: