DSS-u fale računi za troškove telefona

“Subjekt revizije je dužan da sve isplate pravda adekvatnom i potpunom dokumentacijom i da isplatu naknada po osnovu troškova telefona i interneta vrši shodno stvarnoj potrošnji”, navodi se u izvještaju
0 komentar(a)
euro, novac, Foto: Shutterstock
euro, novac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.11.2016. 09:34h

Državna revizorska institucija (DRI) dala je pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Demokratske srpske stranke (DSS).

U izvještaju DRI navodi se da je izvještaj DSS objektivan i prezentovan na fer način, ali da treba biti precizniji u dijelu koji se odnosi na troškove telefona.

“Subjekt revizije je dužan da sve isplate pravda adekvatnom i potpunom dokumentacijom i da isplatu naknada po osnovu troškova telefona i interneta vrši shodno stvarnoj potrošnji”, navodi se u izvještaju.

Ističe se i da se u izvještaju navodi da stranačka imovina iznosi 94 eura, iako partija uz kancelarijski namještaj posjeduje i jedno vozilo.

“Konstatuje se da je sadašnja vrijednost nerealna za navedenu imovinu. Posebno za putničko vozilo “, navode u DRI.

DSS, kako se navodi, nije obezbijedila evidenciju potraživanja od lokalnih samouprava niti je prezentovala Program rada i finansijski plan. Stranka, kako se navodi, nema ni Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji.

Bonus video: