Održana prva sjednica novog saziva Skupštine

Predsjednik DIK-a Budimir Šaranović podnio je izvještaj DIK-a o rezultatima izbora i poručio da je zadovoljan preliminarnom ocjenom međunarodne posmatračke misije ODIHR i parlamentarnih skupština OEBS-a i Savjeta Evrope da su izbori održani uz poštovanje osnovnih sloboda, a da je izborni dan protekao mirno
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.11.2016. 18:05h

Konstitutivna sjednica novog saziva crnogorskog parlamenta završena je danas na Cetinju, a na zasijedanju nije donesena odluka ko će biti novi predsjednik i potpredsjednici Skupštine.

Sjednicom je presjedavala Maja Ćatović, a u predsjedavanju je imala podršku najmlađeg poslanika u sali, Andrije Nikolića.

Među poslanicima DPS-a našao se i premijer Milo Đukanović.

Predsjednik DIK-a Budimir Šaranović podnio je izvještaj DIK-a o rezultatima izbora i poručio da je zadovoljan preliminarnom ocjenom međunarodne posmatračke misije ODIHR i parlamentarnih skupština OEBS-a i Savjeta Evrope da su izbori održani uz poštovanje osnovnih sloboda, a da je izborni dan protekao mirno.

Prisutnima se obratio i poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

"Žao mi je što sa nama nisu i ostali koji su izabrani od strane naroda. Nema države bez odgovorne i zrele opozicije", rekao je između ostalog Nikolić, nakon čega je Ćatović zaključila prvu sjednicu novog saziva Skupštine.

Poslanici iz redova opozicije - Demokratskog fronta, Velike koalicije Kljuc, Demokrata i SDP - nisu prisustvovali sjednici, kako je i ranije najavljeno.

Galerija

Bonus video: