Ustavni sud odbio žalbu DF-a: Neće poništiti rezultate izbora

Ustavni sud obavijestio je DF da je na sjednici u četvrtak donio rješenje kojim je odbačena njihova žalba. DF je žalbu Ustavnom sudu podnio u četvrtak. Iz DF-a su tražili da Ustavni sud poništi odluku DIK-a o proglašenju konačnih rezultata, odnosno poništavanje rezultata izbora održanih 16. oktobra
1 komentar(a)
Ustavni sud, Foto: Luka Zeković
Ustavni sud, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.11.2016. 13:58h

Ustavni sud odbio je žalbu Demokratskog fronta na odluku Državne izborne komisije (DIK) o utvrđivanju konačnih rezultata parlamentarnih izbora.

Ustavni sud obavijestio je DF da je na sjednici u četvrtak donio rješenje kojim je odbačena njihova žalba. DF je žalbu Ustavnom sudu podnio u četvrtak. Iz DF-a su tražili da Ustavni sud poništi odluku DIK-a o proglašenju konačnih rezultata, odnosno poništavanje rezultata izbora održanih 16. oktobra.

U žalbi su naveli da izbori nijesu održani u uslovima koji omogućavaju slobodno izražavanje volje građana.

Iz Fronta su u žalbi naveli da su, zloupotrebom Ustavnih ovlašćenja, kršenjem izborne ćutnje i kreiranjem atmosfere da iza pokušaja navodnog državnog udara stoji DF, specijalni tužilac Milivoje Katnić, direktor Uprave policije Slavko Stojanović i mediji direktno uticali na rezultate izbora, i to u korist vladajuće Demokratske partije socijalista, a na štetu DF-a.

Bonus video: