Vlada razriješila zaposlene po leks specijalisu

Razriješeni su direktori Zavoda za zapošljavanje, Željko Savović, Direkcije za saobraćaj, Ratko Dubljević, Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, Neda Bogavac, Fonda za zdravstveno osiguranje Adis Balota, Uprave za nekretnine, Mirsad Nurković i Fonda rada, Željko Rolović
3 komentar(a)
Vlada Crne Gore, sjednica, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, sjednica, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 03.11.2016. 16:39h

Vlada Crne Gore razriješila je zaposlene koji su bili angažovani na osnovu Zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore (Leks specijalis).

Kako je saopšteno, Vlada je verifikovala Zapisnik o zaključcima donijetim 31. oktobra ove godine, bez održavanja sjednice, a na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova.

Razriješeni su direktori Zavoda za zapošljavanje, Željko Savović, Direkcije za saobraćaj, Ratko Dubljević, Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, Neda Bogavac, Fonda za zdravstveno osiguranje Adis Balota, Uprave za nekretnine, Mirsad Nurković i Fonda rada, Željko Rolović.

Kako se dodaje, razriješeni su i generalni direktor u Ministarstvu prosvjete, Ognjen Jovović, generalna direktorica u Ministarstvu zdravlja Tamara Vujović, pomoćnik direktora Direkcije javnih radova, Jovan Brajović, pomoćnica direktora Agencije za elektronske medije, Marija Tomašević kao i pomoćnik direktora Investiciono-razvojnog fonda, Filip Miloš.

Dužnosti su razriješeni i pomoćnik direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, Ratko Tadić, pomoćnik direktora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, Marko Kastratović, pomoćnik direktora Uprave za šume, Branislav Veljković, pomoćnik direktora Centra za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, Anka Vukićević.

Razriješeni su i pomoćnik direktora Centra za socijalni rad za Bijelo Polje, Dražen Petrić, pomoćnik direktora Centra za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica, Mirko Pavićević i generalni inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost, Gojko Pejovića.

Bonus video: