Gotemeler zadovoljna dosadašnjim napretkom Crne Gore na putu ka NATO

Pejanović Đurišić je, kako se navodi, upoznala Gotemeler sa aktivnostima Ministarstva predviđenim u okviru procesa pridruživanja i integracije u Sjeverno-atlantski savez, sa akcentom na doprinos zemlje NATO aktivnostima i operacijama
52 pregleda 1 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Rouz Gotemeler, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Milica Pejanović Đurišić, Rouz Gotemeler, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 02.11.2016. 19:10h

Zamjenica Generalnog sekretara NATO-a, Rouz Gotemeler, izrazila je zadovoljstvo dosadašnjim napretkom Crne Gore na putu ka Alijansi, i poručila da podržavaju državu na tom planu.

Ona se, tokom prve zvanične posjete Crnoj Gori, sastala sa ministarkom odbrane, Milicom Pejanović Đurišić.

“Gotemeler je istakla da se spremnost NATO članica da prime Crnu Goru u evro-atlantsku porodicu ogleda u dobroj dinamici procesa ratifikacije u okviru parlamenata saveznica”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pejanović Đurišić je, kako se navodi, upoznala Gotemeler sa aktivnostima Ministarstva predviđenim u okviru procesa pridruživanja i integracije u Sjeverno-atlantski savez, sa akcentom na doprinos zemlje NATO aktivnostima i operacijama.

“Ministarka je, polazeći od činjenice da Crna Gora dijeli zajedničke vrijednosti sa Alijansom, istakla odlučnost države po pitanju nastavka procesa reformi i dostizanja NATO standard”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, sagovornice su saglasne da je stabilan Zapadni Balkan preduslov bezbjednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu.

U tom kontekstu, istaknuta je važnost regionalne saradnje inastavak integracionih procesa.

Na sastanku je, dodaje se, bilo riječi i o implementaciji odluka sa Samita u Varšavi, kao i sprovođenju zaključaka sa nedavno održanog NATO Ministarskog sastanka u Briselu.

Bonus video: