Liberalna partija Insistiraće na učešću u budućoj Vladi

Predsjedništva LP je, na svečanoj sjednici povodom Dana partije, 12 godina djelovanja i 26 godina liberalizma, analizirano učešće te stranke na parlamentarnim izborima sa zajedničkom listom sa DPS-om
8 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Lpcg.me
Liberalna partija, Foto: Lpcg.me
Ažurirano: 31.10.2016. 18:19h

Liberalna partija (LP) će, shodno predizbornom sporazumu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), insistirati na ubrzanju evroatlanskih integracija, ali i na učešću liberala u budućoj proevropskoj Vladi, poručili su iz te stranke.

Predsjedništva LP je, na svečanoj sjednici povodom Dana partije, 12 godina djelovanja i 26 godina liberalizma, analizirano učešće te stranke na parlamentarnim izborima sa zajedničkom listom sa DPS-om.

Kako je saopšteno nakon sjednice, iskazano je zadovoljstvo postignutim izbornim rezultatom i velikim doprinosom liberala izbornom rezultatu liste “Sigurnim korakom” koji je, kako su naveli, posebno uočljiv u opštinama u kojima su održani i lokalni zbori, ali i na ukupnom glasačkom tijelu.

„Predsjedništvo LP će, shodno predizbornom sporazumu sa DPS-om od 10. Septembra, a polazeći od zajedničkih programskih načela i ciljeva, insistirati na ubrzanju evroatlanskih integracija, ali i učešću liberala u budućoj proevropskoj Vladi koja će se vjerovatno formirati u danima pred nama“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će liberale u novom sazivu Skupštine predstavljati predsjednik stranke Andrija Popović, koji će biti poslanik i nastaviti sprovođenje liberalne politike koja je ponuđena građanima.

„Vladavina prava, građanska i emancipovana Crna Gora u kojoj će svako imati jednake mogućnosti da svojim znanjem poboljša kvalitet života svih građana, jeste naš cilj“, poručili su iz LP.

Bonus video: