DPS odgovorio Frontu: U strahu su vam velike oči

"Vide da se približava suočavanje sa pravnom državom, koja treba da otkrije sve detalje i aktere tog plana, pa se kuraže kolektivnim prostaklukom"
63 pregleda 27 komentar(a)
DPS, Foto: Dps
DPS, Foto: Dps
Ažurirano: 31.10.2016. 17:29h

Demokratskoj partiji socijalista je ispod časti da komentariše uličarsku retoriku primitivaca iz Demokratskog fronta, koji su današnjim saopštenjem pravazišli sami sebe. Međutim, dovedeni smo pred svršen čin. Ipak im se mora pokazati ko su, i gdje im je mjesto, saopšteno je iz DPS-a.

Oni su reagovali na saopštenje Demokratskog fronta u kojem je između ostalog navedeno da "nema nikakve dileme da iza svih ružnih dešavanja na dan izbora stoji DPS, tačnije, rukovodstvo lopovske družine kojoj je nečasno i nesojsko ponašanje zaštitni znak".

"Najveći gubitnici ovih izbora brže nego što se moglo očekivati otkrivaju svoje pravo lice i karakter. U strahu od nalogodavaca, čije pare i danas razmjenjuju na podgoričkim ulicama, obuzela ih je panika pred neminovnim raspletom paklenog scenarija koji je bio pripremljen za 16. oktobar. A u strahu su velike oči. Vide da se približava suočavanje sa pravnom državom, koja treba da otkrije sve detalje i aktere tog plana, pa se kuraže kolektivnim prostaklukom. Demokratska partija socijalista nikoga ne šalje u Spuž, jer je to posao za nadležne državne organe i pravosudne institucije. Za razliku od čelnika DF-a kojima je manir da presuđuju po kafanama i na ulici, a najčešće prijete Spužom", naveli su iz DPS-a.

Dodaje se da Front današnjim saopštenjem opet pokušava "da zametnu tragove, ali i da izvrše pritisak na pravosudne vlasti, upućujući najniže uvrede i prijetnje i na njihovu adresu".

"Treba razumjeti priznanje DF-a da su "ogorčeni na Glavnog specijalnog tužioca". Kako i ne bi kad je rukovodio zakonitom i efikasnom akcijom kojom su bezbjednosne strukture države Crne Gore osujetile najmračniji plan za izazivanje krvoprolića na ulicama Podgorice. Njihovo ogorčenje i strah i dalje će rasti, jer ko zna šta će otkriti istraga koju vodi Specijalno državno tužilastvo".

Iz DPS-a ističu da konstrukcija ""dokazane kukavice, izdajice i najniži bijednici", njima najbolje pristaje".

"Ko je kukavica, pokazao je Andija Mandić kad je prošlog oktobra gurnuo svoje pristalice u rušilački napad na Skupštinu, a on pobjegao na svinjsku koljenicu u "Kristal". Ko su izdajice, pokazali su cijeloj Crnoj Gori i svijetu, tokom najprljavije predizborne kampanje kada su tuđim novcem i za tuđe interese htjeli nasilno da preuzmu vlast, i državu predaju stranim nalogodavcima. A da su najniži bijednici pokazuju upravo ovih dana, kada od gologa straha pred posljedicama svojih nečasnih rabota – sami sebe kuraže, pišući, po cio dan nesuvisla i uvredljiva saopštenja".

Iz DPS-a dodaju da nema potrebe da se Demokratski front "pravda ni DPS-u, ni crnogorskoj javnosti za ono što su činili i čine".

"Pametnije bi im bilo da se okupe svi koliko ih ima u tom Predsjedništvu, pa da smisle neki dobar i uvjerljiv alibi za svoje gazde i finanisijere. Toliko su dolara uložili u njih, učili ih, disciplinovali – i ništa. Gube vrijeme na tragikomična saopštenja, umjesto da se pozabave mnogo važnijim problemima koji ih čekaju, i u zemlji i u inostranstvu", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: