Kreće kraj Vlade izbornog povjerenja

Rješenje o razrješenju zbog prestanka funkcije donosi Vlada u roku od osam dana od dana prestanka funkcije, nalaže zakon
50 pregleda 0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Vlada Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.10.2016. 06:17h

Proglašenjem konačnih rezultata parlamentarnih izbora, zvanično i prestaje mandat osobama koje su ispred opozicije postavljene u ministarstvima i drugim organima uprave, fonda, zavoda i ustanova koji su određeni Sporazumom o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore.

U Vladu su ušli predstavnici tri opozicione stranke - Demos, SDP i Građanski pokret URA - koje su imale za cilj da spriječe zloupotrebe državnog budžeta u svrhu izbora.

Rješenje o razrješenju zbog prestanka funkcije donosi Vlada u roku od osam dana od dana prestanka funkcije, nalaže zakon.

Međutim, to se ne odnosi i na ministre iz redove opozicije.

Međutim, Vladu je još početkom avgusta napustila URA, pravdajući odluku kršenjem jedne od glavnih odredbi Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore.

Državna izborna komisija je u noći između subote i nedjelje proglasila konačne rezultate, na burnoj sjednici koju su oblilježile teške optužbe za falsifikovanje potpisa predstavnika izbornih lista.

Opozicija - Demokratski front, Velika koalicija “Ključ” (Demos, SNP i URA), Demokrate i SDP - ne priznaju rezultate parlamentarnih izbora.

Bonus video: