Bečić: Marković, ne može donijeti stabilnost, borbu protiv kriminala i korupcije...

Bečić je naveo da je saopštenje nadležnih organa o planiranju terorističkih napada izazvalo strah i paniku među građanima Crne Gore i direktno uticalo na izlasnost i opredjeljenje birača, posebno u drugom dijelu dana
13 komentar(a)
Aleksa Bečić, Lesli Freriksen, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Lesli Freriksen, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 27.10.2016. 13:51h

Mandatar Demokratske partije socijalista (DPS) za sastav nove Vlade, Duško Marković, ne može donijeti stabilnost, borbu protiv kriminala i korupcije, ekonomski oporavak, pomirenje, ocijenio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Bečić je danas u Podgorici razgovarao sa šeficom Sektora za politiku i ekonomiju u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Lesli Freriksen.

Kako je saopšteno iz Demokrata, Freriksen je čestitala Demokratama na rezultatu koji su ostvarili na parlamentarnim i lokalnim izborima u Budvi i Kotoru.

Bečić je, kako se navodi, upoznao gošću sa velikim brojem zloupotreba koje su Demokrate evidentirale i procesuirale u proteklom izbornom procesu.

“A posebno je naglasio da se nikako ne smiju zanemariti stotine prijava koje su politički subjekti i nevladine organizacije (NVO) predali nadležnim državnim organima na postupanje”, dodaje se u saopštenju.

On je naveo da je saopštenje nadležnih organa o planiranju terorističkih napada izazvalo strah i paniku među građanima Crne Gore i direktno uticalo na izlasnost i opredjeljenje birača, posebno u drugom dijelu dana.

Bečić je saopštio da rezultat opozicije i manjinskih partija nije i ne može biti upitan.

“Jer je osvojenih 39 mandata minimum svih minimuma, zbog toga što opoziciju niko ne optužuje za kupovinu glasova, pritiske na birače, partijsko zapošljavanje i razne druge podsticaje zauzvrat sigurnog glasa”, rekao je Bečić.

On je istakao da je jedino upitan rezultat DPS-a i prouzrokovana apstinencija značajnog dijela opozicionih birača.

“Rezultat opozicije i manjinskih partija mogao je biti samo bolji u regularnim uslovima, smatra Bečić.

Bonus video: