Opozicija traži od DIK-a da ne proglašava rezultate izbora

"Pozivamo i predstavnike manjinskih političkih stranaka da nas podrže, podržavajući istovremeno i vlastitu potrebu da Crna Gora bude stabilno društvo u kojem se izbori neće odvijati pod prijetnjama rušenja države i ustavnopravnog poretka"
0 komentar(a)
parlamentarni izbori 2016., Foto: Savo Prelević
parlamentarni izbori 2016., Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.10.2016. 19:15h

Demokratski front, koalicija Ključ, Demokrate i Socijaldemokratska partija zatražili su od Državne izborne komisije (DIK) da ne proglašavaju konačne rezultate izbora jer, kako su kazali, još nema dokaza u vezi sa navodnim kriminalno-terorističkog atakom na institucije sistema.

Ti politički subjekti su u otvorenom pismu DIK-u podsjetili da su ranije jednoglasno odlučili da ne prihvate rezultate izbora sve dok se ne rasvijetli i do kraja pravno ne procesuira slučaj "kriminalno-terorističkog ataka na institucije sistema“, zvanog „državni udar", u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora.

"Ovim otvorenim pismom tražimo od vas da ne proglašavate konačne rezultate izbora, s obzirom na to da do ovog trenutka nijedan državni organ nije dokazao nijednu činjenicu u vezi sa pomenutim teškim krivičnim djelom kriminalnog udruživanja sa pokušajem terorizma“, kaže se u pismu.

Navodi se da bi proglašenje konačnih rezultata „u svijetlu ovih navoda" produbilo tešku političku krizu u kojoj se nalazi Crna Gora.

"Pozivamo i predstavnike manjinskih političkih stranaka da nas podrže, podržavajući istovremeno i vlastitu potrebu da Crna Gora bude stabilno društvo u kojem se izbori neće odvijati pod prijetnjama rušenja države i ustavnopravnog poretka", poručili su iz opozicije.

Kako su naveli, istovremeno od predstavnika međunarodne zajednice očekuju da na adekvatan način tretiraju novonastalu situaciju i doprinesu političkoj stabilnosti na kojoj opozicija insistira.

Bonus video: