DPS: Oni koji Krivokapića koriste kao "trojanskog konja", brzo će ga zaboraviti

"U političkoj ravni, Krivokapić nije ni prvi ni posljednji koji će praviti promašene zaokrete i plaćati cijenu samoljublju. U njegovom slučaju međutim postoji i onaj ljudski momenat na kojem je posrnuo kao malo ko u Crnoj Gori"
43 komentar(a)
DPS
DPS
Ažurirano: 26.10.2016. 07:49h

Iz Demokratske partije socijalista naveli su da se predizborne želje i riječi SDP-a nisu ostvarile, te da zajedno sa predsjednikom stranke Rankom Krivokapićem ostaju na marginama političke scene.

"Ništa od onoga što je samoproglašeni evropski premijer Ranko Krivokapić obećavao u izbornoj kampanji nije se ostvarilo: od te političke veličine i stožera oko koga će se okupiti sva opozicija ostalo je tek nekoliko procenata biračkog tijela i samo četiri mjesta u novom Parlamentu! A od DPS je takoreći do juče dobijao gratis osam mandata. I za ovo što je ostvario treba da zahvali pokretu URA, koji je pokušao da crnogorske glasove utopi u koaliciju Ključ, da bi ih sad Krivokapić utopio u DF. Sve u svemu –margina političke scene.Iluzija o sopstvenoj veličini tako se pretvorila u surovu realnost: sa onima koji su ga 18 godina nosili na grbači više nikada neće moći, a oni koji ga koriste kao “trojanskog konja” vrlo brzo će ga zaboraviti. Krivokapić će ostati sam sa svoja tri poslanika, uhljebljeni u poslaničke prinadležnosti. I onaj skromni “minut slave” pred TV kamerama iz poslaničke klupe", saopšteno je iz DPS-a.

Iz DPS-a su takođe podsjetili da je Krivokapić jedini predsjednik OEBS-a kojem nije obnovljen mandat.

"Ni suočavanje sa rezultatom pogubne politike, nedjelju dana nakon izbora, nije razbistrilo vidike lideru SDP-a. Kao i tokom čitave kampanje, kada se upregao u antidržavno četnicko kolo, Krivokapić i ovih dana demonstrira totalno odsustvo osjećaja za realnost i stvarna dešavanja. I dalje ne prihvata rezultate izbora 16.oktobra, bez obzira na to što je svoj jasni sud o njihovoj nespornoj regularnosti dala i Posmatračka misija OEBS-a. Dakle, misija iste one organizacije kojoj je godinu dana predsjedavao, upravo zahvaljujući ugledu zemlje čiji je spiker. A on umislio da je to lična zasluga. Čim su ga upoznali, odredili su mu pravu mjeru. On je jedini kojem mandat na toj funkciji nije obnovljen na još godinu dana, što će ostati kao kuriozitet u istoriji OEBS-a", piše u saopštenju.

U nastavku saopštenja nastavljeno je sa paljbom prema Krivokapiću.

"U političkoj ravni, Krivokapić nije ni prvi ni posljednji koji će praviti promašene zaokrete i plaćati cijenu samoljublju. U njegovom slučaju međutim postoji i onaj ljudski momenat na kojem je posrnuo kao malo ko u Crnoj Gori. Nema dileme da i on dobro pamti ko ga je izmislio kao lidera SDP prije dvadesetak godina i ko mu je obezbjeđivao lagodni politički život. Kada se ovih dana Crna Gora suočila sa katastrofalnom prijetnjom po mir i bezbjednost, kada je otkrivena I spriječena tragična namjera da se izvrši atentat na predsjednika Vlade – Krivokapić se i dalje drži svog antidržavnog kola, relativizujući sve te opasnosti u nastojanju da i na taj nemoralni način opravda svoj izborni debakl! A nije da nema od koga dobiti sve relevantne informacije o hapšenju ubačene grupe terorista", ističu u DPS-u.

Zaključeno je da je Krivokapić najgori produkt vladavine DPS-a.

"To ljudsko posrnuće pamtiće se duže od njegovog političkog kraja. Zato je i priznanje čelnika DPS-a na završnoj konvenciji u Podgorici – da je upravo Krivokapić najgori politički proizvod vladavine naše partije – tako snažno odjeknulo! Razloge svog sveukupnog debakla 16.oktobra lider SDP-a treba da traži u tome, a ne u atmosferi straha i ogromne uznemirenosti koja mu se sad pričinjava, kao da se ne zna kako je izgledao izborni dan u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: