Krivokapić: CG danas treba snažan raskid sa antidemokratskim praksama

Krivokapić je upoznao austrijske kolege sa programskim ciljevima SDP-a, aktuelnom političkom situacijom, i detaljima vezanim za parlamentarne izbore održane 16. oktobra
67 pregleda 10 komentar(a)
SDP
SDP
Ažurirano: 25.10.2016. 16:56h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić susreo se sa predstavnicima Narodne partije Austrije OVK, koji borave u posjeti Crnoj Gori.

Krivokapić je upoznao austrijske kolege sa programskim ciljevima SDP-a, aktuelnom političkom situacijom, i detaljima vezanim za parlamentarne izbore održane 16. oktobra.

Krivokapić je naglasio da je SDP jedina partija u Crnoj Gori koja se od svog osnivanja, punih 25 godina, zalaže za evropske i evroatlantske integracije. On je apostrofirao da je SDP te ciljeve promovisala u najtežim godinama kada je na sceni u Srbiji i Crnoj Gori bio zajednički ratni zločinački poduhvat čiji je ishod bio preko stotinu hiljada mrtvih i milion raseljenih.

Govoreći o nedavno završenim izborima Krivokapić je ponovio da ne može biti govora o slobodnim izborima i slobodno iskazanoj volji građana u danu objave državnog udara i da takvog primjera nema u demokratskim sistemima.

“Crnoj Gori danas treba snažan raskid sa antidemokratskim praksama i logikom jednopartijskog sistema i partijske države koji prijete da ugroze i političku i društvenu stabilnost“, naveo je Krivokapić.

On je naglasio da takav način funkcionisanja dovodi do ogromnih anomalija u društvu, i za posljedicu ima zarobljenost i zloupotrebu institucija od strane jedne partije, što su najbolje potvrdili i nedavno završeni izbori.

Krivokapić je naglasio da se u takvom društvenom miljeu jedino i može desiti da dugogodišnji drugi čovjek vladajuće partije prizna da je šef organizovane kriminalne grupe, kao i da brojni funkcioneri te partije bivaju osumnjičeni ili optuženi da su članovi kriminalnih grupa koji otimaju desetine miliona od građana Crne Gore.

"SDP je i u najtežim ratnim vremenima bila politička avangarda koja je trasirala političke procese u Crnoj Gori prema EU i NATO, a sasvim je sigurno da će i u novom vremenu biti presudan faktor u dekriminalizaciji i demokratizaciji Crne Gore u kojoj će, umjesto straha od partije, na sceni jedino biti strah od zakona", rekao je Krivokapić.

On je na kraju iskazao uvjerenje da će ulazak u NATO označiti potpuni raskid sa politikom samovlašća, organizovanim kriminalnim grupama i ekonomijom pohare najvrijednijih državnih dobara.

Šef austrijske delegacije Narodne partije Austrije dr. Josef Hehtl na kraju se zahvalio predsjedniku Krivokapiću na korisnoj razmjeni mišljenja i iskazao očekivanje za nastavak saradnje između dvije partije.

Bonus video: