Marković: I buduća Vlada biće posvećena integracijama

Potpredsjednik Vlade razgovarao sa šefom Odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evropske komisije za politiku proširenja, Dirkom Langeom, o ostvarenim rezultatima u oblasti vladavine prava i o kapacitetima i osposobljenosti institucija za sprovođenje izbornog procesa u svijetlu upravo održanih parlamentarnih izbora
2 komentar(a)
Dirk Lange, Duško Marković, Foto: Gov.me
Dirk Lange, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 25.10.2016. 16:55h

Buduća Vlada nastaviće da ostvaruje definisane strateške ciljeve na planu evropske integracije Crne Gore, poručio je potpredsjednik, Duško Marković.

On je danas razgovarao sa šefom Odjeljenja za Crnu Goru u Direktoratu Evropske komisije za politiku proširenja, Dirkom Langeom, o ostvarenim rezultatima u oblasti vladavine prava i o kapacitetima i osposobljenosti institucija za sprovođenje izbornog procesa u svijetlu upravo održanih parlamentarnih izbora.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da se očekuje skoro formiranje nove vlasti za koju postoji stabilna politička većina.

"Uvjeren sam da će i buduća Vlada ostvarivati definisane strateške ciljeve na planu evropske integracije Crne Gore, a uložićemo potrebne napore da snažno nastavimo sa rezultatima u oblasti vladavine prava, koja znači stabilnost, slobodu građanina i preduslov za ekonomski napredak zemlje", poručio je Marković.

On je, kako se navodi, konstatovao napredak u radu institucija za sprovođenje izbornog procesa.

"Osnovni zadatak ovih organa bio je da stvorimo uslove za slobodne i demokratske izbore, a moja ocjena je da postoji neophodni kapacitet u tim institucijama", istakao je Marković.

Lange je, kako se navodi, saglasan da je sprovođenje izbornih procedura bilo efektnije nego do sada, i da, dodaje se, izvještaji velikog broja posmatrača daju za pravo da se pozitivno ocijeni izborni proces.

Bonus video: